ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαλασμένα όλα τα ασανσέρ στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρας»! Ο Γολγοθάς των ασθενών από όροφο σε όροφο

Σε σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο κλάδος καταγγέλλει ότι το νοσοκομείο το οποίο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς μεταξύ αυτών και καρκινοπαθείς, αναγκάζονται να πηγαίνουν από όροφο σε όροφο με τις σκάλες καθώς τα έξι ασανσέρ που διαθέτει είναι όλα χαλασμένα.

Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι εδώ και ένα χρόνο υπάρχει πρόβλημα με τα ασανσέρ που κάθε ημέρα είναι εκτός λειτουργία τα περισσότερα. Το θέτουν οι εργαζόμενοι, διαμαρτύρονται οι ασθενείς χωρίς να συγκινείται η Διοίκηση. Σήμερα η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Λειτουργεί το ένα εκ των έξι κάθε ημέρα για κάποιες ώρες και μετά χαλάει. Μένουν ασθενείς εγκλωβισμένοι μεταξύ των ορόφων και καλείται η πυροσβεστική να απεγκλωβίσει ασθενείς και συνοδούς.

 

 

 

 

 

 

 

Το περιστατικό που αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ  είναι το γεγονός ασθενείς με εμφράγματα κατεβαίνουν υποβασταζόμενοι τις σκάλες από τον 4ο όροφο στο 3 όροφο που είναι το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Και συνεχίζουν:

Έχει συμβεί πολλές φορές να λιποθυμούν ασθενείς στα σκαλιά, κινδυνεύοντας η ζωή τους. Αναγκάζονται οι ασθενείς έκτακτα περιστατικά με σοβαρά προβλήματα υγείας από το ισόγειο ή τους πρώτους ορόφους να ανεβοκατεβαίνουν στον 5ο όροφο για εξετάσεις ή θεραπεία.

Στο 5ο όροφο βρίσκεται το ογκολογικό τμήμα. Ανεβαίνουν οι καρκινοπαθείς με τις σκάλες να κάνουν χημειοθεραπεία. Επίσης ανεβοκατεβαίνουν οι ασθενείς για προεγχειρητικό έλεγχο για καρδιολογικές επεμβάσεις. Αδυνατούν οι εργαζόμενοι να μεταφέρουν το χειρουργικό, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό. Συνεχώς απεγκλωβίζονται από τα ασανσέρ ασθενείς μεταξύ των ορόφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε πολύμηνη αναμονή για μια ακτινοθεραπεία στα Νοσοκομεία! Οι ελλείψεις και τα χαλασμένα μηχανήματα δια χειρός εργαζομένων στο ΕΣΥ

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στα Νοσοκομεία, Οργανισμούς και Περιφέρειες με νομοσχέδιο «σκούπα» από Σεπτέμβριο! Όλες οι πληροφορίες

Αλλάζει ο χάρτης των Υγειονομικών Περιφερειών! Όλες οι πληροφορίες

Αλλάζουν τα πάντα στις ειδικότητες ιατρικής! Τι προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button