ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαλασμένος εδώ και επτά χρόνια ο μαγνητικός στο «Αττικόν»! Εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα προωθεί το υπουργείο Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Χαλασμένος εδώ και επτά χρόνια είναι ο μαγνητικός τομογράφος σε ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας στο «Αττικόν».

Αποτέλεσμα βέβαια είναι οι ασθενείς να αναγκάζονται να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα. Παραμένει άγνωστο γιατί κανένας Διοικητής του Νοσοκομείου δεν προέβη είτε στην αντικατάστασή του μαγνητικού τομογράφου, είτε στην αποκατάσταση των βλαβών, ώστε να μην τρέχουν οι ασθενείς σε εξωτερικά διαγνωστικά κέντρα.

Για το πρόβλημα ενημερώθηκε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, γι αυτό και μετέβη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο Νοσοκομείο όπου τα ράντζα δίνουν και παίρνουν σε κάθε εφημερία. Διαβάστε ΕΔΩ για την επίσκεψη Κικίλια: «Στην εφημερία του «Αττικόν» αιφνιδίως ο Βασίλης Κικίλιας! (ΦΩΤΟ)»

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ξεκάθαρα ότι ειδικά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο θα λειτουργήσει με outsourcing, δηλαδή με ιδιώτες και με συμπράξεις. Ιδιωτικές εταιρείες θα παραχωρήσουν διαγνωστικά συστήματα στο νοσοκομείο, για να μπορούν να κάνουν τις διαγνωστικές εξετάσεις οι ασθενείς και το νοσοκομείο θα καταβάλει ένα αντίτιμο.

Ήδη πάντως – όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – έχουν γίνει οι πρώτες επαφές μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ιδιωτών. Δείτε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: «ΕΣΥ: Για διαγνωστικές εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα! Σε ποια δημόσια νοσοκομεία θα ισχύσει»

Να σημειωθεί πως με βάση το σχέδιο στις περιπτώσεις εκείνες των νοσοκομείων όπου ο χρόνος αναμονής είναι μεγάλος, θα συνάπτεται σύμβαση συνεργασίας με ιδιωτικά κέντρα, ώστε παραχωρούν διαγνωστικά μηχανήματα είτε να μπορούν οι πολίτες να πηγαίνουν με παραπεμπτικό και χωρίς συμμετοχή για τις διαγνωστικές εξετάσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται νέα συμφωνία ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικές κλινικές για κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής! Όλα τα αγκάθια

Έρχεται σύστημα αξιολόγησης των κλινικών στα νοσοκομεία! Τι σχεδιάζεται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button