ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαρδαλιάς: Αν υπάρχει μεγάλη διασπορά στα νησιά θα φτιάξουμε και πλωτά νοσοκομεία! Τι σχέδιο υπάρχει

Η ελληνική πολιτεία είναι έτοιμη με πολλά σχέδια αν υπάρξει μεγάλη διασπορά στα νησιά, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ.Χαρδαλιάς απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του HealthReport.gr παραδέχτηκε ότι οι αεροδιακομιδές είναι δύσκολες, σημείωσε ωστόσο ότι το κράτος είναι έτοιμο και γι αυτήν την περίπτωση.

ο νέος κορονοιός

Τόνισε μάλιστα ότι γι αυτό από την πρώτη στιγμή ελήφθησαν μέτρα για τα νησιά με αποκλεισμό των επισκεπτών ώστε να αποκλεισθεί αυτή η περίπτωση. «Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει να μένουμε μακριά από τα νησιά μας» είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε πάντως πως υπάρχουν αρκετά σχέδια έτοιμα για να ανταποκριθούν οι αρχές.

Από αέρος και θάλασσα

Ο κ.Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι οι αεριδιακομιδές είναι δύσκολες, γι αυτό αλλά υπάρχουν πολλά ειδικά σχέδια. Ένα από αυτά είναι να υπάρξει εναέρια βοήθεια, είτε με πλωτά μέσα για την παροχή ιατρικής βοήθειας. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία είναι έτοιμη και για πλωτά νοσοκομεία για να συνδράμουν στο έργο των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button