ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαρδαλιάς: Αν χαλαρώσουμε, μπορεί να το πληρώσουμε- Οργή για τους “πιστούς” και τις συγκεντρώσεις

Η εικόνα δείχνει πως δικαιώνονται τα μέτρα, αλλά “αν χαλαρώσουμε, μπορεί να το πληρώσουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο πλαίσιο αυτό είπε πως το Πάσχα φέτος θα το γιορτάσουμε διαφορετικά, προκειμένου του χρόνου να είμαστε καλύτερα.

Ο κ. Χαρδαλιάς δεν δίστασε να δείξει την έντονη ενόχληση του για το περιστατικό σε εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, όπου συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο περίπου 100 άτομα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “ουδείς μπορεί να λειτουργεί εκτός νόμων, εκτός μέτρων”, καθώς και ότι επρόκειτο για “μεμονωμένες προσπάθειες κάποιων φανατικών, δεν έχουν να κάνουν με τους πιστούς. Ας ακολουθήσουμε όλοι την προτροπή της Εκκλησίας και να προσευχηθούμε φέτος στα σπίτια μας”.

Παρατείνεται η καραντίνα στον Εχίνο της Ξάνθης

Για το χωριό Εχίνος, που η καραντίνα θα έληγε αύριο, ανακοίνωσε πως θα διαρκέσει για μία ακόμη εβδομάδα, για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Όσον αφορά στο επιχειρησιακό σκέλος, ενημέρωσε ότι από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων μέχρι και χθες είχαν επιβληθεί 21.308 πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών.

Σε καραντίνα 14 ημερών ιδιωτικά σκάφη αναψυχής στο Λαύριο

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης ότι την Πέμπτη 2/4 λόγω καιρικών σνθηκών δόθηκε άδεια για να προσεγγίσουν το Λάυριο τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής που λόγω των μέτρων δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν ελληνικά λιμάνια . «Τα σκάφη θα παραμείνουν εκεί» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε ότι όλα τα πληρώματα θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button