ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαρδαλιάς: Διακόπτονται όλες οι πτήσεις προς και από την Ολλανδία – Περιορισμοί για Γερμανία

Την διακοπή όλων των πτήσεων από και προς την Ολλανδία ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Το μέτρα αυτό θα ισχύσει μέχρι τις 15 Απριλίου.Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι πτήσεις από τη Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα.

Όπως ανέφερε  λαμβάνονται νέα μέτρα για τις αεροπορικές συνδέσεις. Συγκεκριμένα τόνισε ότι θα επιτρέπονται πλέον επαναπατρισμοί από τρεις κατηγορίες ατόμων:

α) Όσοι χρήζουν υγειονομικής φροντίδας (έγκυρες ή με κάποιο σοβαρό νόσημα) με ιατρική βεβαίωση

β) Όσοι δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη (λ.χ. λήξη διαστήματος νόμιμης διαμονής σε χώρα του εξωτερικού)

γ) Όσοι είναι με πτήση transit (με αποδεικτικό εισιτηρίου)

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως ένας επιβάτης που είχε επιστρέψει από την Κωνσταντινούπολη βρέθηκε θετικός στον ιό, ενώ θετικός βρέθηκε ένας ακόμη από τους επιβάτες που είχαν επιστρέψει από την Ισπανία και αρχικά είχε βγει αρνητικός.

Δεν κάνουμε επαναπατρισμό

Αναφερόμενος στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό ξεκαθάρισε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό. Αυτό που κάνουμε, είναι να καταγράφουμε τους ανθρώπους οι οποίοι χρήζουν άμεσης βοήθειας υγειονομικής ή δεν έχουν να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης μίσθωσης ή είναι εγκλωβισμένοι από transit πτήσης», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης και στις λαϊκές αγορές λέγοντας ότι σε όποιες αγορές δεν εφαρμόζονται μέτρα προστασίας οι λαϊκές θα κλείνουν.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button