ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα από το Μ. Σάββατο έως Δευτέρα του Πάσχα για τους απείθαρχους

Αρχική > Άρθρα > Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα από το Μ. Σάββατο έως Δευτέρα του Πάσχα για τους απείθαρχους

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα από το Μεγάλο Σάββατο έως Δευτέρα του Πάσχα σε όλη τη χώρα για τους απείθαρχους. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ακόμα και οι λίγοι που λένε ότι δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες θα πάρουν στο λαιμό τους τους υπόλοιπους.

Λένε ότι θα κάνουν ετοιμασίες και ότι δεν θα ακολουθήσουν κανέναν κανόνα. Την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει. Για να προασπίσουμε την προσπάθεια δήλωσε πως είναι υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε δυο επιπλέον μέτρα.

Το πρώτο είναι ότι από το Μ. Σάββατο στις 9 το βράδυ και μέχρι τις 00:00 τη Δευτέρα του Πάσχα τα μεσάνυχτα θα διπλασιάζεται το πρόστιμο.

Παράλληλα ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά σε όλη την χώρα. Όσοι εντοπιστούν να είναι παραβάτες θα πληρώσουν 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων ενώ ο συνοδηγός θα καταβάλλει 150 ευρώ πρόστιμο.

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε ότι θα είναι κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς, όπως και τα κοιμητήρια.

Ένας στους 10 δηλώνει εμμέσως πως δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Είναι λίγοι, είναι ελάχιστοι αλλά κινδυνεύουν να καταστρέψουν την προσπάθειά μας. Επαναλαμβάνω: Οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους», τόνισε με έμφαση ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στα ευρήματα σχετικής δημοσκόπηση.

Μέχρι τις 15 Μάϊου 

Αναφορικά με τις πύλες εισόδου, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι παρατείνεται μέχρι τις 15 Μάϊου στις 12 το βράδυ η αναστολή των πτήσεων από και προς Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Τουρκία και Ολλανδία, ενώ ειδικά για τη Γερμανία, οι πτήσεις αφορούν μόνο την προσγείωση ή απογείωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα.

Ειδική μέριμνα θα υπάρξει και για τους ασθενείς που έρχονται στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες, αφού η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προνοήσει για δωμάτια που οι ασθενείς μπορούν να μισθώσουν. Η συνεννόηση θα πραγματοποιείται με τους προϊσταμένους των τμημάτων ακτινοθεραπείας στον τηλεφωνικό αριθμό 2103248098, ενώ το προσωπικό των νοσοκομείων: Αττικό, Μεταξάς, Άγιος Σάββας, Άγιοι Ανάργυροι, Αλεξάνδρα και Αρεταίειο θα ενημερωθούν σχετικά με την εκκίνηση της πρωτοβουλίας την Τρίτη 29 Απριλίου στις 8 το πρωί.

Ταυτόχρονα, αναφορικά με την κινητικότητα που καταγράφηκε σήμερα στα λογιστικά γραφεία για την αποφυγή συγχρωτισμού, «η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα οι ηλικιωμένοι δεν χρειάζεται να μετακινούνται» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ σημείωσε ότι η καταληκτική ημερομηνία λήξης της υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button