ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαρδαλιάς: Η επόμενη ημέρα μετά την άρση των μέτρων δεν θα είναι καθόλου εύκολη!

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως είναι ιδιαίτερη η εβδομάδα που ξεκίνησε, ενώ ξεκαθάρισε πως ισχύουν στο απόλυτο τα περιοριστικά μέτρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη σταδιακή άρση των μέτρων καθώς και στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που θα γίνει αύριο Τρίτη στις 18.00 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς.

Τι θα γίνει την Πρωτομαγιά

Για την Πρωτομαγιά τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν εκδρομές καθώς είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα αλλά ούτε και συγκεντρώσεις καθώς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.  Διαβάστε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα της άρσης των μέτρων: Έρχονται εξοντωτικοί έλεγχοι και αυστηρά πρόστιμα μετά το άνοιγμα των καταστημάτων- Οι προτάσεις της επιτροπής στο Μαξίμου

Προτείνουμε στα συνδικάτα οι εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά να γίνουν το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο δήμο Μύκης στην Ξάνθη μέχρι τις 4 Μαΐου, ενώ αύριο λήγουν τα περιοριστικά μέτρα στις παραλίες Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πάτρας. Μέχρι τις 4 Μαΐου θα εξακολουθήσει να υπάρχει έλεγχος στους Κήπους το Έβρου, στους εισερχόμενους από την Τουρκία», πρόσθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τέλος στην τοπική καραντίνα

Επιπλέον, αίρονται οι επιπλέον περιορισμοί και στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, όπως και στο δήμο Ξάνθης. Αντίθετα, παρατείνεται μέχρι τις 4 Μαΐου ο ενδελεχής έλεγχος όσων εισέρχονται από την Τουρκία, μέσω των Κήπων Έβρου. Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και οι έλεγχοι στους επιβάτες των πτήσεων από το εξωτερικό. Ειδικότερα, από τις 6 πτήσεις που ήρθαν το Σαββατοκύριακο, ελέγχθηκαν συνολικά 489 άτομα και μόνο 4 βρέθηκαν θετικά.

Με τους ελέγχους να συνεχίζονται, «η επόμενη μέρα δεν θα είναι μια εύκολη μέρα. Τα επόμενα στάδια, η δημιουργία της νέας καθημερινότητας έχει τις δικές της προκλήσεις. Μέχρι τις 4 Μαΐου τηρούμε τα υφιστάμενα μέτρα και αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button