ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαρδαλιάς: Πιο αυστηρά τα μέτρα από αύριο! Υγειονομική βόμβα όσοι γύρισαν από Ισπανία

Πιο αυστηρά θα εφαρμόζονται από αύριο τα μέτρα ελέγχου, δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πια ενημέρωσης των διαπιστευμένων ιατρικών συντακτών.

Ο κ.Χαρδαλιάς δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των ελέγχων (161) βρέθηκαν 8 άτομα που είχαν τεθεί σε απομόνωση να μην έχουν τηρήσει τον περιορισμό και εντοπίσθηκαν από τις αρχές. Τους επιβλήθηκε πρόστιμο 5000 ευρώ ενώ ασκήθηκαν και ποινικές διώξεις.

Ο αρμόδιος υφυπουργός επανέλαβε ότι θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι των αρχών ώστε να τηρηθούν οι απαγορεύσεις, ενώ συνέστησε ειδικά στους ηλικιωμένους να είναι πολύ προσεκτικοί και να μένουν στο σπίτι καθώς εκείνοι είναι που κινδυνεύουν περισσότερο.

Υγειονομική βόμβα όσοι γύρισαν από Ισπανία

Στο μεταξύ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της απομόνωσης σε ξενοδοχείο των Ελλήνων που επέστρεψαν με πτήσεις από την Ισπανία. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική για την απομόνωση αυτή με το επιχείρημα περί καταπάτησης των ατομικών δικαιωμάτων.

Ορθή χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να απομονώσει τους ταξιδιώτες που επέστρεψαν από Ισπανία με πτήσεις στη χώρα μας ο κ.Χαρδαλιάς, καθώς όπως διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακούς ελέγχους οι 21 είναι νοσούντες.

Ο κ.Χαρδαλιάς μίλησε για “υγειονομική βόμβα” καθώς οι συμπολίτες μας αυτοί εάν δεν απομονώνονταν σε ξενοδοχεία, θα έρχονταν σε επαφή με την οικογένειά τους αλλά και με πολλά άτομα και θα υπήρχε μεγάλη διασπορά του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Στους 20 οι θάνατοι και 48 νέα κρούσματα-743 στο σύνολο! 45 σε κρίσιμη κατάσταση

ΠΙΣ: Σε αναστολή λειτουργίας των ιατρείων υποχρεώνονται οι γιατροί

Εργαστηριακό έλεγχο σε όλο το ΕΣΥ ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button