ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαρδαλιάς στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Τα μέτρα είχαν μόνο στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας

Στον καθοριστικό ρόλο της Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνεδρίαση Υψηλού Επιπέδου της Επιτροπής για την Δημοκρατία και τη Διακυβέρνηση του Συμβουλίου της Ευρώπης υπό την τρέχουσα Ελληνική Προεδρία.

Κατά τη συνεδρίαση με θέμα την «αντιμετώπιση του κορονοιού στο πλαίσιο μιας Δημοκρατικής Διακυβέρνησης – Α Democratic Governance Response to COVID-19», ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η κρίση της πανδημίας αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση για το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας, καθώς οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να προσφύγουν σε μέτρα που επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν ουσιωδώς την καθημερινότητα της ζωής των πολιτών.

Ο ίδιος τόνισε ότι με μόνο στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19, ήταν πλήρως εναρμονισμένα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τις αρχές της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας, καθώς και τις συνταγματικές επιταγές στη χώρα μας. Ειδικότερα, διασφαλίστηκε πλήρως η πρόσβαση στο σύστημα υγείας, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, με ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πλέον ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Σύντομο χαιρετισμό κατά τη συνεδρίαση απηύθηναν επίσης, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μάρκου Μολάρι και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης της Κροατίας, Ιβάν Μαλένιτσα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν αξιωματούχοι από όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ τα θέματα που συζητήθηκαν επικεντρώθηκαν σε αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και πολύεπίπεδη διακυβέρνηση, τον ρόλο των τοπικών αρχών στην αντιμετώπιση του COVID 19, καθώς και τη διασυνοριακή συνεργασία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button