ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χαρδαλιάς: «Τα πάντα παραμένουν οριακά και δεν έχουμε κανένα περιθώριο χαλάρωσης»

«Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Τα πάντα παραμένουν οριακά και δεν έχουμε κανένα περιθώριο χαλάρωσης, Ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς καλώντας τους πολίτες για άλλη μια φορά να μείνουν σπίτι.

Αναφερόμενος στην Λάρισα τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν 462 τεστ και επιβεβαιωθήκαν 25 θετικά κρούσματα. Όπως είπε τηρούνται οι όροι και οι κανόνες και καραντίνας στην περιοχή της Νίκαιας ενώ τα τεστ θα επεκταθούν και όμορους δήμους. Συνολικά σε καραντίνα στη χώρα βρίσκονται 5.500 άτομα τα οποία ελέγχονται καθημερινά.

«Είναι ώρα για ακόμη μεγαλύτερη συνέπεια στο κοινό σκοπό» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

 Διπλασιάζονται οι λαϊκές αγορές

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από την προσεχή Δευτέρα θα διπλασιαστεί ο αριθμός των λαϊκών αγορών που λειτουργούν στην Αττική, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες και να μην προκαλείται συγχρωτισμός.

Στις 111 που λειτουργούν σήμερα θα προστεθούν επιπλέον 111 παράλληλες λαϊκές αγορές, που θα λειτουργούν τις ίδιες ώρες αλλά σε άλλα σημεία του κάθε δήμου. Ο κ. Χαρδαλιάς  επισήμανε ότι οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές θα συνεχιστούν και θα είναι ενδελεχείς.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό αναστέλλεται για δέκα ημέρες η λειτουργία των εξής τεσσάρων λαϊκών αγορών:

Mικράς Ασίας, δήμου Νεάπολης – Συκεών
Παραλίας Διστόμου
Χατζηκυριάκειου (Καλλίπολη)
Βαβάκη, δήμου Χαϊδαρίου

Νωρίτερα, όπως τόνισε, το Σάββατο μεταφέρθηκαν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, οι 16 από τους 20 συνολικά ασθενείς με κορoνοϊό σε Κέντρο Αποκατάστασης της πόλης. Αυτό προβλέπεται από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της καραντίνας που υλοποιείται στην περιοχή για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η μεταφορά έγινε με λεωφορείο από τη συνοικία που βρίσκεται σε καραντίνα, έπειτα από συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button