Ειδήσεις Υγείας

Ασθένειες του χειμώνα: Δείτε ποιες σας απειλούν εδώ και τώρα

Γρίπη, ρινίτιδα και κρυολογήματα είναι σε έξαρη αυτή την εποχή. Δείτε ποιες άλλες χειμωνιάτικες ασθένειες σας απειλούν!

Κρύα χέρια

Το φαινόμενο του Raynaud είναι μια συχνή πάθηση που αλλάζει το χρώμα των δαχτύλων των χεριών και των ποδιών με συνέπεια να γίνονται πιο ευαίσθητα στο κρύο. Για να αντιμετωπίστε την κατάσταση αυτή σταματήσετε το κάπνισμα  ή την καφεΐνη καθώς και τα δύο επιδεινώνουν τα συμπτώματα.

Πόνος στις αρθρώσεις

Αν και η αιτιολογία είναι άγνωστη η αρθρίτιδα εμφανίζεται περισσότερο το χειμώνα. Εικάζεταιν ότι οι αλλαγές του καιρού προκαλούν βλάβες στις αρθρώσεις.

Χειμερινό άσθμα

Ο κρύος αέρας μπορεί να ενεργοποιήσει τα συμπτώματα του άσθματος, όπως ο συριγμός και η δυσκολία στην αναπνοή. Τα άτομα με άσθμα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά το χειμώνα.

Για να προστατευθείτε φορέστε ένα μαντίλι πάνω από τη μύτη και το στόμα σας και να είστε ιδιαίτερα συνεπείς και προσεκτικοί με τη λήψη των φαρμάκων σας.

Ξηροδερμία

Το ξηρό δέρμα είναι μια συνηθισμένη κατάσταση κατά τους χειμερινούς μήνες. Μην παραλείπετε να χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα η οποία είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Επίσης οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε ζεστό και όχι καυτό ντους, για να μην ερεθίζεται το δέρμα.

Έμφραγμα

Τα εμφράγματα είναι πιο συχνά το χειμώνα και αυτό οφείλεται στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης που ασκείται στην καρδιά λόγω του κρύου.

Πονόλαιμος

Ο πονόλαιμος είναι συνηθισμένο φαινόμενο το χειμώνα και σχεδόν πάντα προκαλείται από ιογενείς λοιμώξεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button