ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χειρουργεία τέλος στο Λαϊκό μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018! Γιατί μπλόκαρε το νοσοκομείο

Σε αναμονή για μήνες θα πρέπει να μείνουν όσοι ασθενείς πρέπει να χειρουργηθούν στο Λαϊκό Νοσοκομείο καθώς η λίστα χειρουργείου έχει μπλοκάρει από τους εκατοντάδες ασθενείς που είναι ήδη στην αναμονή.

Αποτέλεσμα είναι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ηρακλής Χαρμανίδης να αποστείλει έγγραφο σε όλους τους Διευθυντές των χειρουργικών κλινικών ώστε να ενημερώνουν τους ασθενείς πως θα μπορούν να μπουν στη λίστα αναμονής για επέμβαση μετά τον Φεβρουάριο.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο που απέστειλε ο Διοικητής του Λαϊκού:

Η πολύμηνη αναμονή οφείλεται σύμφωνα με τα όσα είπε στο HealthReport.gr ο κ. Χαρμανίδης, στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι ασθενείς για να χειρουργηθούν στο Λαϊκό Νοσοκομείο καθως διαθέτει από το καλύτερο επιστημονικό προσωπικό της χώρας.

Συνέπεια είναι να οδηγούνται ασθενείς ακόμη και από την επαρχία στο Λαϊκό για να χειρουργηθούν, με συνέπεια όμως να μην επαρκούν οι ώρες και τα τραπέζια του χειρουργείου για να εξυπηρετηθούν όλοι.

Ο Διοικητής του Λαϊκού ερωτηθείς από το HealthReport.gr για το αν οφείλεται η καθυστέρηση των χειρουργείων στην έλλειψη υλικών, διέψευσε τις πληροφορίες τονίζοντας πως ναι μεν ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι περιορισμένος λόγω κρίσης, αλλά υλικά υπάρχουν.

Βέβαια ο κ.Χαρμανίδης σημείωσε στο HealthReport.gr ότι έχει ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο Υγείας για να καλυφθούν διάφορες ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι πλέον τα νοσοκομεία κόβουν ακόμη και απαραίτητες εξετάσεις και ιατρικές πράξεις λόγω περιορισμένων κονδυλίων. Διαβάστε ΕΔΩ τι αποκάλυψε το HealthReport.gr: “Άγριο κούρεμα δαπανών στα νοσοκομεία με εντολή δανειστών! Κόβονται ιατρικές πράξεις! Έγγραφο φωτιά”

Νοσοκομεία στο …κόκκινο

Πάντως πολλά νοσοκομεία έχουν στερέψει ήδη από ρευστό καθώς τελείωσαν τα κονδύλια που είχαν στη διάθεσή τους. Μάλιστα σύμφωνα με την Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ), φέτος τα λιγοστά κονδύλια τελείωσαν ήδη από τον Οκτώβριο σε αντίθεση με πέρυσι που είχαν τελειώσει από τον Νοέμβριο.

Όπως σημειώνει στο HealthReport.gr ο κ.Πάνος Παπανικολάου Γ.Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), τα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία έχουν ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση τις τελευταίες ημέρες για να μπορέσουν να συνεχίζουν τη λειτουργία τους και από το υπουργείο Υγείας τους έχουν δοθεί ελάχιστα ποσά.

Σύμφωνα με την Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ)

-Στο Γενικό Αθήνας «Γεννηματάς» το κονδύλι έχει ήδη εξαντληθεί από 15 Σεπτέμβρη

-Στο Γενικό Νίκαιας – Πειραιά τα κονδύλια τελείωσαν και δόθηκαν την τελευταία στιγμή κάποια ποσά για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες.

-Στον Ευαγγελισμό επίσης φτάνει μόνο για 15 μέρες ακόμα

-Στο Αττικό πρακτικά έχει ήδη μηδενιστεί (απομένουν μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ)
Ανάλογη κατάσταση επικρατεί σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινούν τα αναδρομικά κουρέματα στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών! Πόσα θα χάσουν

«Κόφτης» ακόμη και σε απαραίτητες εξετάσεις στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button