Πολιτική Υγείας

Χειρουργείται το 2χρονο αγόρι μετά το σάλο! Τι απαντάει η διοίκηση του νοσοκομείου

Σύμφωνα με καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, το λογιστήριο του νοσοκομείου Παίδων ζήτησε από τους ανασφάλιστους γονείς 300 ευρώ προκειμένου να γίνει η λεπτή χειρουργική επέμβαση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
Το σοβαρό της υπόθεσης , πέρα από την κατάσταση της υγείας του μικρού , είναι ότι βάσει του ΦΕΚ Β 1465 με ημερομηνία 05/06/2014, οι ανασφάλιστοι πολίτες δικαιούνται δωρεάν νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γονείς ακολούθησαν όλη την διαδικασία που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος αλλά από το λογιστήριο του νοσοκομείου τους είπαν πως η προγραμματισμένη επέμβαση για τις 8-12-14 δεν μπορεί να γίνει μέχρι να εγκριθεί το αίτημα από την τριμελή επιτροπή όπως ορίζει ο νόμος΄΄.
Το θέμα προκάλεσε τριγμούς στο υπουργείο Υγείας μετά και τη δημοσιότητα που έδωσε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και δόθηκε εντολή να χειρουργηθεί άμεσα το αγόρι.
Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του νοσοκομείου δήλωσε στο healthreport.gr
άγνοια για το περιστατικό και υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση το παιδί να μείνει ιατρικά ακάλυπτο και η επέμβαση θα γίνει κανονικά.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ανασφάλιστος βρίσκεται μπροστά σε έναν λογαριασμό νοσοκομείου παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει συνεχώς ότι έχουν πλήρη κάλυψη στο ΕΣΥ..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button