ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χρήματα για φάρμακα και αναλώσιμα τέλος στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Ειδικότερα οι εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσοκομείων Ιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) σημειώνουν ότι οι προϋπολογισμοί στα νοσοκομεία φέτος είναι εξαιρετικά μειωμένοι με αποτέλεσμα να μην επαρκούν μέχρι τέλος του έτους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ότι: «το τελευταίο 10% των προϋπολογισμών των νοσοκομείων έχει πιστωθεί και τα κονδύλια φτάνουν μέχρι τα μέσα Οκτώβρη».

Γεγονός που σημαίνει ότι τα χρήματα δεν επαρκούν για να καλυφθούν οικονομικά φάρμακα και αναλώσιμα υλικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Διοικητές των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων αγοράζουν με το σταγονόμετρο το υγειονομικο υλικό, με συνέπεια το προσωπικό να μην μπορεί να κάνει τη δουλειά του.

Εξάλλου δεν είναι και λίγες οι φορές που αναγκάζονται να προχωρούν σε “εσωτερικό δανεισμό” από κλινική σε κλινική ενίοτε και από άλλο νοσοκομείο.

Πάντως τη φετινή χρονιά μειωμένοι ήταν οι προϋπολογισμοί στα νοσοκομεία από την αρχή για τα φάρμακα των ασθενών. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τα ποσά: «Κουρεύονται κι άλλο τα χρήματα για φάρμακα στα νοσοκομεία! Όλοι οι κίνδυνοι»

Να σημειωθεί ότι πέρυσι το υπουργείο Υγείας αναγκάστηκε να προχωρήσει την τελευταία στιγμή σε έκτακτη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε αναλυτικά τις επίσημες αιτήσεις από γιατρούς και νοσηλευτές για τις νέες ΤΟΜΥ! Όλος ο κατάλογος του υπ.Υγείας

Ωμή παραδοχή του Αν.Ξανθού: Μόνο οι μισοί γιατροί κατέθεσαν για τις ΤΟΜΥ! Τι αποκάλυψε

Απλήρωτοι από το 2015 για εφημερίες οι γιατροί των Κέντρων Υγείας! Τι ετοιμάζουν

Επ΄αυτοφόρω πιάστηκαν κομμωτήρια να κάνουν λεύκανση δοντιών! Τι καταγγέλλουν οι οδοντίατροι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button