ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Χρυσό» μπόνους στους εργαζόμενους του ΕΟΦ για να αποδίδουν! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας

Μπορεί παντού να υπάρχουν περικοπές λόγω κρίσης, αλλά στον ΕΟΦ δίνονται μπόνους!
Όπως προβλέπει εμβόλιμο άρθρο του νομοσχεδίου για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι εργαζόμενοι στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων θα μπορούν να λαμβάνουν ως ετήσιο κίνητρο απόδοσης έως 700.000 ευρώ.

Ίσως και να μην είναι τυχαίο ότι μόλις πρόσφατα οι εργαζόμενοι στον ΕΟΦ έλαβαν απόφαση ότι δεν θέλουν να αξιολογηθούν όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι παρότι οι ίδιοι αξιολογούν υπηρεσίες και προϊσόντα. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Αρνούνται να αξιολογηθούν οι υπάλληλοι του ΕΟΦ! Τι αποφάσισαν σε Γενική Συνέλευση»

Και μπορεί τα 700.000 ευρώ να μην επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, ωστόσο ο ΕΟΦ εδώ και χρόνια είναι υποστελεχωμένος ενώ οι διαμαρτυρίες από τα ίδια τα στελέχη του Οργανισμού ότι δεν γίνονται προσλήψεις, είναι συνεχείς.

Άγνωστο παραμένει γιατί με το πόσο αυτό δεν προσλαμβάνονται νέα στελέχη και επιστήμονες.

Με βάση πάντως την επιχειρηματολογία του υπουργείου Υγείας όπως αυτή αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, το μπόνους δίνεται καθώς: «παρέχει το κίνητρο για την αποτροπή περαιτέρω υποστελέχωσής του, την προσέλκυση υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης προσωπικού αλλά και την αύξηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρωτικούς ελέγχους σε φαρμακευτικές και ΕΟΦ ξεκινούν μικτά κλιμάκια ελέγχου! Όλες οι πληροφορίες

Έφοδος ελεγκτών στον ΕΟΦ για τα φάρμακα! Τι πήραν μαζί τους

ΕΟΦ: Νέες διευκρινήσεις στη διαφήμιση φαρμάκων! Τι αλλάζει

Παρασκήνια: Όταν ο ΕΟΦ …διδάσκει ορθογραφία!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button