ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Χρυσό» μπόνους 690.000 ευρώ μοιράζεται στους εργαζόμενους του ΕΟΦ! Ποιοι το δικαιούνται

Το ποσό των 690.000 ευρώ θα μοιραστούν ως μπόνους απόδοσης οι εργαζόμενοι του ΕΟΦ καθώς με βάση τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού υπήρξε υπέρβαση στον προϋπολογισμό κατά 3,5 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Υγείας είχε θεσμοθετήσει πρόσφατα το σχετικό νόμο με ειδικό άρθρο. Διαβάστε ΕΔΩ την επιχειρηματολογία: «Χρυσό» μπόνους στους εργαζόμενους του ΕΟΦ για να αποδίδουν! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας»

Το πριμ απόδοσης δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι στον ΕΟΦ που έχουν εργασθεί τον τελευταίο χρόνο, ενώ δεν θα το εισπράξουν όσοι:

1) Δεν δικαιούνται μισθού

2) Τελούν σε άδεια άνευ αποδοχών.

3) Τίθενται σε διαθεσιμότητα ή αργία

4) Αποσπώνται στην Προεδρία της Δημοκρατίας ή σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων ή ειδικών συμβούλων ή συνεργατών των Πολιτικών Γραφείων των μελών της Κυβέρνησης ή Υφυπουργών ή ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών Γενικών Γραμματέων.

5) Διατίθενται για την γραμματειακή υποστήριξη του έργου των βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων και των Ελλήνων Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή αποσπώνται στα πολιτικά γραφεία των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων ή στο Ευρω- παϊκό Κοινοβούλιο.

6) Μετατίθενται ή αποσπώνται

7) Τελούν σε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης ή σε άδεια για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους.

8) Τελούν άδεια με αποδοχές για ανατροφή παιδιού

9) Τελούν σε αναρρωτική άδεια

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας επιχειρηματολόγησε σχετικά με τη θεσμοθέτηση του μπόνους, επισημαίνοντας ότι το πριμ απόδοσης δίνεται στο προσωπικό του ΕΟΦ, καθώς: «παρέχει το κίνητρο για την αποτροπή περαιτέρω υποστελέχωσής του, την προσέλκυση υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης προσωπικού αλλά και την αύξηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button