Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Χρόνια προστατίτιδα: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Πρόκειται για μία φλεγμονή του προστάτη, η οποία συνήθως οφείλεται στην ύπαρξη κάποιου μικροβίου. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι μια αρκετά συχνή και επώδυνη κατάσταση, που ταλαιπωρεί αρκετούς άνδρες.

Τα ύποπτα συμπτώματα που πρέπει να κινητοποιήσουν τους πάσχοντες είναι:

Συχνουρία

Δυσκολία και τσούξιμο στην ούρηση,

Yψηλός πυρετός  που συνοδεύεται από ρίγος.

Πόνος στην κοιλιά ή χαμηλά πίσω στη μέση.

Oι κατάλληλες εξετάσεις

Ο ουρολόγος θα σας υποβάλλει σε καλλιέργεια ούρων και, αν χρειαστεί, σε καλλιέργεια σπέρματος, για να βρεθεί το μικρόβιο που ευθύνεται για τη φλεγμονή. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να υποβληθείτε σε υπερηχογράφημα νεφρών, ουροδόχου κύστεως και προστάτη, καθώς και σε ουροροομετρία, δηλαδή μέτρηση της ροής των ούρων.

H θεραπεία

H θεραπεία περιλαμβάνει τη χορήγηση αντιβίωσης (συνήθως χορηγούνται κινολόνες) για περίπου 4 εβδομάδες, ανάλογα με την περίπτωση. Aκόμη, ο γιατρός μπορεί να χορηγήσει αναλγητικά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις αν η κατάσταση έχει προχωρήσει πολύ και ο πυρετός είναι πολύ υψηλός, ίσως χρειαστεί να νοσηλευτείτε στο νοσοκομείο, ώστε να σας χορηγηθεί αντιβίωση ενδοφλεβίως. Mην παραλείπετε να πίνετε αρκετά υγρά, για να ουρείτε συχνά και να απομακρύνονται έτσι τα μικρόβια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button