Ειδήσεις Υγείας

”Χτυπήστε” τη γρίπη με τα όπλα της φύσης!

Αν φέτος δεν θέλετε να καταφύγετε στις αντιβιώσεις, δοκιμάστε να αφήσετε τη φύση να δράσει για εσάς.

Φάρμακα από τη φύση

Εχινάκεια

Είναι ισχυρό αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες, έχει αντικαταρροϊκή δράση και θεωρείται πολύ δραστικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Κυκλοφορεί σε εισπνεόμενη μορφή και σε κάψουλα.

Μύρτιλο

Το μύρτιλο ενισχύει το ανοσοποιητικό απαλύνει τους πόνους των ματιών (εξαιτίας ιώσεων), ενώ λειτουργεί ως εφιδρωτικό.

Πράσινο τσάι

Είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες ενώ έχει βρεθεί ότι αντιμετωπίζει τις ιώσεις και τα κρυολογήματα. Μπορείτε να πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι καθημερινά και μάλιστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, σε αντίθεση με τα περισσότερα βότανα, που θέλουν προσεκτική κατανάλωση.

Τίλιο

Το τήλιο δεν ηρεμεί μόνο το κεντρικό νευρικό σύστημα, αλλά χτυπά τον πονοκέφαλο και τους πόνους στις αρθρώσεις. Επιπλέον, έχει εφιδρωτικές ιδιότητες.

Σπιρουλίνα

Πρόκειται για «θαυματουργό φύκι» που περιλαμβάνει όλα τα βασικά αμινοξέα, περισσότερες από εκατό θρεπτικές ουσίες, αντιοξειδωτικά στοιχεία και μεγάλη ποσότητα σιδήρου και πρωτεΐνης. Για τους λόγους αυτούς, η λήψη της βοηθά στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Στην αγορά θα τη βρείτε σε σκόνη, νιφάδες, κάψουλες ή σιρόπι.

Σκόρδο

Μπορεί ωμό να μη μυρίζει ωραία, αλλά οι ιδιότητές του είναι πολύ ευεργετικές. Είναι αντιιικό, αντιφλεγμονώδες, αντιβακτηριδιακό, απαλύνει από πόνους στο στομάχι και λειτουργεί ευεργετικά σε διαταραχές του παχέος εντέρου, καθώς και σε αγγειοσπασμούς στα χέρια και τα πόδια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button