Ειδήσεις Υγείας

Χτύπημα από κεραυνό: Τι προκαλεί στο σώμα μας! Βίντεο

Μπορεί να θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί ειδικά το τελευταίο καιρό όπου οι κεραυνοί εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα.

Το χτύπημα από κεραυνό θεωρείται άκρως επικίνδυνο αφού τα σημεία του σώματος που πλήττονται από τον είναι το κυκλοφορικό, το αναπνευστικό και το νευρικό σύστημα.

Κυκλοφορικό σύστημα: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πλειοψηφία των θανάτων από απευθείας χτύπημα από κεραυνό οφείλονται σε καρδιακή ανακοπή.

Αναπνευστικό σύστημα: Η μεγαλύτερη απειλή για το αναπνευστικό σύστημα είναι η παράλυση του. Τότε, η τεχνητή αναπνοή είναι απαραίτητη, ώστε το θύμα να μην πεθάνει από την έλλειψη οξυγόνου.

Νευρικό σύστημα: Όταν το κεντρικό νευρικό σύστημα επηρεάζεται, ένας αριθμός από ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να συμβούν, όπως αμνησία, προσωρινή παράλυση, διαταραχή αντανακλαστικών, κενά μνήμης, αυξημένο άγχος και κατάθλιψη.

Σημάδια στο σώμα

Όταν ο κεραυνός διέρχεται από το ανθρώπινο σώμα, αφήνει ξεκάθαρα σημάδια στο δέρμα, τα οποία μοιάζουν με “δέντρα” με πολλές διακλαδώσεις. Συνήθως εμφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες από το περιστατικό και εξαφανίζονται μέσα σε λίγες μέρες.

Τι άλλο συμβαίνει

Η θερμότητα από τον κεραυνό μπορεί να κάνει τα ρούχα να πιάσουν φωτιά ενώ μπορεί να προκύψει άμεση βλάβη στον εγκέφαλο και να επέλθει κώμα, αν το ηλεκτρικό ρεύμα εισέλθει από το κρανίο.

Παράλληλα τα νεύρα μπορεί να καταστραφούν από την ηλεκτρική εκκένωση του κεραυνού, η οποία μπορεί στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη παράλυση ή μούδιασμα στα άκρα.

Τέλος η ρήξη του τυμπάνου του αυτιού είναι αρκετά συχνό φαινόμενο.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button