ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χωρίς αναπνευστικές συσκευές οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ΕΟΠΥΥ! Τι καταγγέλλουν οι πάροχοι

Δεκατέσσερις ολόκληρες μέρες χωρίς αναπνευστικές συσκευές μένουν χιλιάδες ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καταφέρει να προσαρμόσει τα συστήματα του στον νέο ΕΚΠΥ και το υπουργείο Υγείας φαίνεται να αδιαφορεί για τις επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών .

Δύο εβδομάδες μετά την ψήφιση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), ο ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας κατάφεραν το ακατόρθωτο, όπως σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παρόχων Υγείας. «Να μην μπορούν να εφαρμόσουν τον νόμο που οι ίδιοι σχεδίασαν και ψήφισαν στη Βουλή». Και δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται το θέμα καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες υπήρξε αντίστοιχη κραυγή αγωνίας. Διαβάστε ΕΔΩ:Χωρίς «αέρα» οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα! Νέα εμπόδια βάζει ο ΕΟΠΥΥ


Ένας νόμος που φέρνει τα πάνω κάτω, καθώς πλέον οι αναπνευστικές συσκευές θα ενοικιάζονται και δεν θα πωλούνται στους ασθενείς. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει και τιμές ενοικίασης να οριστούν και να γίνει η μετατροπή στα συστήματα του ΕΟΠΥΥ. Όμως τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί.

Αποτέλεσμα χιλιάδες ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, να αδυνατούν να προμηθευτούν αναπνευστικές συσκευές καθώς οι πάροχοι δεν μπορούν να εκτελέσουν καμία γνωμάτευση.
«Στις συνεχείς εκκλήσεις προς τον ΕΟΠΥΥ για άμεση λύση του προβλήματος είτε με ολιγόμηνη παράταση εφαρμογής του ΕΚΠΥ, είτε με άμεση ενεργοποίηση του συστήματος (κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πριν την ψήφιση του νόμου), η απάντηση που λαμβάνουμε είναι : θα πρέπει να περιμένετε. Δεν είμαστε όμως οι πάροχοι σε αναμονή αλλά οι ασθενείς, για τους οποίους το Υπουργείο δεν έχει καμία μέριμνα», τονίσει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παρόχων Υγείας, Γεώργιος Βιδάλης.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει για πόσο ακόμη οι ασθενείς θα πρέπει να περιμένουν για τα αυτονόητα. Οι νόμοι και οι αποφάσεις που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές θα πρέπει να σχεδιάζονται με προσοχή και όχι με προχειρότητα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παρόχων Υγείας και τα μέλη του βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν ασθενείς, καθώς δεν τους επιτρέπεται από το σύστημα του ΕΟΠΥΥ η εκτέλεση των συνταγών με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button