ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χωρίς αξονικό και πάλι το Νοσοκομείο Κορίνθου! Που πηγαίνουν οι ασθενείς

Αιτία για άλλη μία φορά ο χαλασμένος αξονικός τομογράφος, που κάνει τους ασθενείς είτε να ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα, είτε (οι εσωτερικοί) να μεταφέρονται με το ΕΚΑΒ σε ιδιωτικά κέντρα της περιοχής για την εξέταση.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως λόγω παλαιότητας του μηχανήματος, θεωρείται μάλλον ασύμφορο να επισκευασθεί.
Και αυτό παρότι μόλις πριν δύο χρόνια είχαν διατεθεί περίπου 80.000 ευρώ για την αντικατάσταση της λυχνίας του αξονικού.

Νοσοκομείο Κορίνθου1

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως ήδη σε πολλές μονάδες υγείας της περιοχές έχουν αγορασθεί νέα σύγχρονα μηχανήματα με χρήματα από το ΕΣΠΑ, αλλά προς ώρας στο Νοσοκομείο Κορίνθου ο εξοπλισμός παραμένει…τριτοκοσμικός.

Εξάλλου ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει δηλώσει ότι η ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού του ΠΕΔΥ και του ΕΣΥ θα γίνει με χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Βέβαια τα παλαιά μηχανήματα δεν είναι το μόνο πρόβλημα στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Όπως στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, το προσωπικό είναι λιγοστό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές δυσλειτουργίες. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: “Στο Νοσοκομείο Κορίνθου ούτε για …αφαίρεση ελιάς! Πως ξέμεινε από αναισθησιολόγους”

Το επόμενο διάστημα πάντως η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον τα βασικά προβλήματα θα λυθούν με το διορισμό νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Ίδωμεν…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button