ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χωρίς γιατρούς την Πέμπτη 2 Μαρτίου όλη η χώρα! Στο δρόμο για το ασφαλιστικό

Οι γιατροί τόσο του δημοσίου συστήματος όσο και του ιδιωτικού βγαίνουν στο δρόμο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο ασφαλιστικό σύστημα που γονατίζει τον κλάδο.

Οι ρυθμίσεις άλλωστε του νόμου Κατρούγκαλου που άρχισε να εφαρμόζεται από τις αρχές του χρόνου, πλήττει στην καρδιά το ιατρικό σώμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο οι γιατροί του δημοσίου συστήματος (ΟΕΝΓΕ) όσο και του ιδιωτικού τομέα (ΠΙΣ) βγαίνουν μαζικά στο δρόμο για να εκφράσουν την αντίρρησή τους στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τι χάνουν οι γιατροί με το νέο ασφαλιστικό: «Πόσα χάνουν και τι θα πληρώνουν οι γιατροί με το νέο ασφαλιστικό! Αναλυτικά ανά κατηγορία»

Πάντως οι περισσότεροι Σύλλογοι έχουν προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ώστε να ακυρωθεί στην πράξη ο νόμος.

Στο ΣτΕ βέβαια έχουν προσφύγει εκτός από τους γιατρούς, οι φαρμακοποιοί, οι φυσικοθεραπευτές, οι οδοντίατροι καθώς και άλλοι κλάδοι οι οποίοι στο σύνολό τους συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Πέμπτης.

Μπλόκο και στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας

Στο μεταξύ στην Πανελλαδική απεργία ενάντια στο «Νόμο Κατρούγκαλου», που εξήγγειλαν όλοι οι υγειονομικοί για την Πέμπτη 2 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΣΑΥ την ίδια μέρα.

Παράλληλα ο Π.Ι.Σ. καλεί τους γιατρούς τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τη 1 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι στην απεργία θα συμμετάσχουν όλοι οι υγειονομικοί κλάδοι με στόχο την κατάργηση του νόμου. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα αιτήματα: «Στο δρόμο οι «λευκές μπλούζες» κατά του ασφαλιστικού! Πανυγειονομικές κινητοποιήσεις»

Βέβαια προς ώρας η κυβέρνηση με εξαίρεση κάποιες διορθωτικές κινήσεις, δε φαίνεται να προτίθεται να αλλάξει επί της ουσίας το νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

Παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των περισσότερων κλάδων, εκτιμά πως τα χαμηλά κοινωνικά και επαγγελματικά στρώματα ευνοούνται από τις ρυθμίσεις, ανεξάρτητα βέβαια εάν οι επαγγελματίες με το νέο ασφαλιστικό δεν μπορούν να ανέλθουν επαγγελματικά, λόγω των περιορισμών που τίθενται επί της ουσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλάζει με το ασφαλιστικό για τους νέους γιατρούς του ΕΣΥ από το 2017! Οι απορίες και τα κενά

Στο δρόμο οι «λευκές μπλούζες» κατά του ασφαλιστικού! Πανυγειονομικές κινητοποιήσεις

Όλοι οι υγειονομικοί κατά του ασφαλιστικού! Δείτε όλο το σχέδιο των κινητοποιήσεων

Γιατροί ΠΕΔΥ: Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία μέχρι τέλος Μαρτίου 2018! Όλη η απόφαση του υπ. Υγείας

Στα νοσοκομεία για μία απλή εξέταση! Δείτε πόσο αυξήθηκαν οι επισκέψεις μέσα στην κρίση

Σχετικά Άρθρα

Back to top button