ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χωρίς εξετάσεις και αναλώσιμα τα νοσοκομεία για τη γρίπη! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σε σοβαρές καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων που σχετίζονται με τον ιό της γρίπης είναι πολύ μεγαλύτερος στη χώρα μας από αυτόν που δίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Όπως υποστηρίζουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τα κρούσματα αλλά ούτε και τους θανάτους καθώς δεν γίνεται ο απαραίτητος μοριακός έλεγχος για την ανίχνευση της γρίπης όπως ζητάει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε τουλάχιστον επτά νοσοκομεία της χώρας δεν υπάρχουν και δεν διενεργούνται τεστ ταχείας δράσης αλλά ούτε και μοριακός έλεγχος στους ασθενείς που καταφεύγουν στα νοσοκομεία με συμπτώματα γρίπης.

Το ίδιο εξάλλου υποστηρίζουν και οι επιστήμονες του Κέντρου οι οποίοι αναφέρουν ότι δεν καταμετρώνται τα θύματα της γρίπης στην χώρα μας.

Ήδη το ΚΕΕΛΠΝΟ απέστειλε φόρμα στα Νοσοκομεία, η οποία θα πρέπει να συμπληρώνεται καθημερινά από τα Νοσοκομεία, στην οποία θα αναφέρεται ο αριθμός των ασθενών με διαγνωσμένη γρίπη στις κλινικές, στις ΜΕΘ και οι θάνατοι από διαγνωσμένη γρίπη.

Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) τα νούμερα που διαθέτει το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι τελείως πλασματικά καθότι τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν στοιχεία πέραν των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ, επειδή δεν γίνεται Μοριακός έλεγχος στα Κέντρα Αναφοράς σε δείγματα ασθενών για διάγνωση της γρίπης H1N1, που νοσηλεύονται στις Κλινικές των Νοσοκομείων και πάσχουν από συμπτώματα γρίπης.

Την ίδια στιγμή βάση στοιχείων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία το 70% των Παθολογικών- Πνευμονολογικών περιστατικών που προσέρχονται στα ΤΕΠ, εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης καθώς επίσης και οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ασθενείς στις εν λόγο κλινικές οι οποίοι λαμβάνουν μάλιστα αντιική αγωγή.

Χωρίς εξετάσεις και αναλώσιμα

Το RAPID TEST πολλά Νοσοκομεία δεν το κάνουν είτε γιατί δεν το έχουν, είτε γιατί το θεωρούν αναξιόπιστο.
Μοριακός έλεγχος δεν γίνεται λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των Νοσοκομείων, καθότι στοιχίζει 40-60€ στον κάθε ασθενή. Την ίδια στιγμή ακόμη και οι μάσκες είναι είδος προς εξαφάνιση στα δημόσια νοσοκομεία με συνέπεια να εξαπλώνεται η γρίπη πιο γρήγορα.

Ενδεικτικά αναφέρουν:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Δεν έγινε σε καμία γυναίκα ή βρέφος μοριακός έλεγχος ανίχνευσης της γρίπης (εκτός ΜΕΘ).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή μοριακός έλεγχος ανίχνευσης της γρίπης εκτός (ΜΕΘ).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή Μοριακός έλεγχος για την ανίχνευση της γρίπης, ούτε RAPID TEST καθότι θεωρείται αναξιόπιστο από τους γιατρούς.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: Δεν έγινε σε κανένα ασθενή Μοριακός έλεγχος, ούτε RAPID TEST.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ: Έχει γίνει μοριακός έλεγχος σε έξι (6) ασθενείς ενώ στις κλινικές νοσηλεύονται δεκάδες ασθενείς, RAPID TEST δεν γίνεται.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή που νοσηλεύεται στις κλινικές μοριακός έλεγχος για ανίχνευση της γρίπης.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Έχουν αποσταλεί 15 δείγματα για μοριακό έλεγχο την τελευταία εβδομάδα και στην Παθολογική και Πνευμονολογική Κλινική αυτή τη στιγμή 22 ασθενείς λαμβάνουν αντιική αγωγή με συμπτώματα γρίπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφημερία τρόμος στο Γεννηματάς! Ουρές για γρίπη και επείγοντα

Στους 38 οι νεκροί από τη γρίπη! Τι ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button