ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χωρίς εξοπλισμό και μέσα οι κατ’ οίκον επισκέψεις από τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας! Όλα τα αγκάθια

Με “άδεια” χέρια θα πρέπει οι γιατροί των Κέντρων Υγείας που καλούνται να διαδραματίσουν εκτός των άλλων και ρόλο οικογενειακού γιατρού, να επισκέπτονται τους ασθενείς στα σπίτια τους.

Μπορεί το υπουργείο Υγείας με πρόσφατη απόφασή του να υποχρεώνει τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας να καλύπτουν υγειονομικά όλους τους πολίτες που θα εγγραφούν στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού και να κάνουν και κατ’οίκον επισκέψεις, δε σημαίνει όμως ότι στην πράξη μπορεί και να εφαρμοσθεί. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Δείτε πόση ώρα θα εξετάζουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας και με κατ’ οίκον επισκέψεις τους ασθενείς! Νέα απόφαση του υπ.Υγείας 

Και αυτό καθότι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας σήμερα δε διαθέτουν στην “φαρέτρα” τους ούτε τα απαραίτητα για να πηγαίνουν στα σπίτια των πασχόντων για να τους εξετάσουν.

Άλλωστε είναι γνωστό στον ιατρικό κόσμο ότι για πραγματοποιηθεί ιατρική επίσκεψη κατ’ οίκον δεν απαιτούνται απλά ακουστικά. Χρειάζεται τουλάχιστον ένας μεταφερόμενος καρδιογράφος ώστε να μπορεί να εξετασθεί η καρδιακή λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα Κέντρα Υγείας παρουσιάζουν σήμερα ελλείψεις ακόμη και σε βασικά αναλώσιμα υλικά.

Από την άλλη, άγνωστο παραμένει στις περιπτώσεις που ο εφημερεύων γιατρός ενός Κέντρου Υγείας μεταβεί σε κατ’οίκον επίσκεψη, ποιος θα παραμείνει στη θέση του για να καλύψει τους ασθενείς που θα επισκέπτονται τη Μονάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βαφτίζουν» τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε Οικογενειακούς Γιατρούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος

Άγριο κούρεμα στις εφημερίες των γιατρών των Κέντρων Υγείας! Ποιες κόπηκαν

«Χωρίς γιατρούς Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ! Όλα τα στοιχεία»

Έρχεται άγριο κύμα αντιδράσεων για την μετατροπή των γιατρών των Κέντρων υγείας σε οικογενειακούς γιατρούς! Γιατί διαμαρτύρονται

Έρχεται οδοντιατρική κάλυψη στα νέα Κέντρα Υγείας! Πως θα συνεργάζονται οι ιδιώτες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button