Πολιτική Υγείας

Χωρίς παιδοχειρουργό τα παιδιά στο Τζάνειο! Ξέμεινε από γιατρούς το νοσοκομείο

Η επιτομή της οργάνωσης και του success story του ΕΣΥ αποτελεί η υπόθεση του Τζανείου νοσοκομείου του Πειραιά στο οποίο δεν μπορεί πλέον να εφημερεύει η παιδοχειρουργική κλινική. Ο επικεφαλής της κλινικής παιδοχειρουργός που είναι σε απόσπαση στο νοσοκομείο παίδων, ζήτησε παράταση της απόσπασης στο Παίδων Αγία Σοφία με συνέπεια το νοσοκομείο αλλά κυρίως οι μικροί ασθενείς να είναι στον …αέρα.

Παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες της διοίκησης του Νοσηλευτικού ιδρύματος προς την αρμόδια υγειονομική περιφέρεια (ΥΠΕ), αλλά και την άρνησή της να δώσει το πράσινο φως για παράταση της απόσπασης του παιδοχειρουργού, το υπουργείο Υγείας κωφεύει.

Την υπόθεση ανέδειξε στην ΕΙΝΑΠ ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ευαγγελισμού καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας
ο οποίος είναι και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς. Άλλωστε αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν σε πολλά νοσοκομεία.

Και παρά τις συνεχείς οχλήσεις των υπευθύνων του νοσοκομείου ότι η απόσπαση δεν μπορεί να δοθεί καθότι η κλινική θα μείνει χωρίς γιατρούς, το υπουργείο υγείας ακόμη να βρει λύση. Είναι ενδεικτικό ότι ο ίδιος ο υπουργός Υγείας φάνηκε να μη γνωρίζει καν την υπόθεση αφού ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως όλα θα λυθούν.
Και το ζήτημα είναι πως μέχρι να λυθούν όλα με τον μαγικό τρόπο της κυβέρνησης, τα παιδιά του Πειραιά θα είναι χωρίς παιδοχειρουργό.
Το έγγραφο της Διοίκησης του Τζανείου με το οποίο ζητά από τον Περιφερειάρχη Υγείας να μη δοθεί παράταση στην απόσπαση καθώς η παιδοχειρουργική κλινική δεν θα μπορεί να πραγματοποιεί εφημερίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button