ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χωρίς ρευστό τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ για τις παλιές οφειλές των γιατρών! Γιατί δεν πληρώνουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Άλλωστε μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσει να αποπληρώσει ούτε ελάχιστα από τις παλαιές οφειλές που χρονολογούνται από το 2011.
Αιτία η μη είσπραξη των οφειλών από τα ασφαλιστικά Ταμεία τα οποία χρωστούν εδώ και χρόνια στον ΕΟΠΥΥ.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι εδώ και καιρό η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει αιτηθεί να εισπράξει ο Οργανισμός τα οφειλόμενα των Ταμείων, αλλά τα αιτήματα δεν εισακούγονται.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι τα τέλη του 2015 τα ασφαλιστικά ταμεία αποπλήρωναν κάθε μήνα μέρος των χρεών τους προς τον ΕΟΠΥΥ.
Σήμερα ωστόσο παρότι οι εισφορές έχουν αυξηθεί δεν αποδίδουν τα οφειλόμενα.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ζητά να ενημερωθεί για το ποιες κινήσεις έχουν γίνει ώστε να αρχίσει η καταβολή χρημάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου ο κλάδος να μάθει και πότε θα εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ.

Μ αυτά και μ αυτά όμως οι γιατροί είναι άγνωστο πότε και αν θα πάρουν τα χρήματα από τον Οργανισμό που τους οφείλονται εδώ και χρόνια, αν σκεφτεί κανείς ότι και οι τελευταίες οφειλές αποπληρώνονται με καθυστέρηση 6 μηνών. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά τους ρυθμούς εξόφλησης των γιατρών: “Με ρυθμούς χελώνας η εξόφληση των χρεών από τον ΕΟΠΥΥ! Τι θα πληρώσει”

Ωστόσο φαίνεται ότι η κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει τους δανειστές που επιμένουν ότι θα πρέπει να κλείσουν τα παλαιά χρέη ώστε να κινηθεί η αγορά, θα προχωρήσει σε έκτακτη χρηματοδότηση ώστε να δοθεί ένας μέρος των οφειλών προς τους γιατρούς αλλά και τους υπόλοιπους παρόχους.

Πάντως ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ υποσχέθηκε στους εκπροσώπους όλων των παρόχων με τους οποίους συναντήθηκε ότι έχει ζητήσει 440 εκατ. ευρώ από τη Γενική Κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να εξοφλήσει για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές όλους τους φορείς που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση για να ορισθεί η διαδικασία αποπληρωμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται καυτός Σεπτέμβρης με αξιολογήσεις στην Υγεία από την τρόικα! Οι εντολές των δανειστών

Με ρυθμούς χελώνας η εξόφληση των χρεών από τον ΕΟΠΥΥ! Τι θα πληρώσει

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button