ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χωρίς ρευστό τα Χριστούγεννα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Επισχέσεις αν δεν πληρωθούν

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Άννα Μαστοράκου, η μη νομοθετική κατοχύρωση των συμβάσεων για το Β’εξάμηνο του 2015, καθιστά αδύνατη την περαιτέρω πληρωμή των ιατρών.

«Άλλωστε το χρονικό περιθώριο εξαντλήθηκε και οι συμβεβλημένοι ιατροί θα παραμείνουν απλήρωτοι για την περίοδο των εορτών με αβέβαιη την επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή» σημειώνει η κ.Μαστοράκου. Όμως εξίσου σημαντικό είναι ότι θα μείνουν ακάλυπτοι και οι ασφαλισμένοι για το νέο έτος, καθώς οι συμβάσεις λήγουν σε λίγες ημέρες.

Άννα Μαστοράκου
Άννα Μαστοράκου

Ειδικότερα το πρόβλημα δημιουργείται λόγω της μη έκδοσης ΦΕΚ για την νομιμοποίηση της παράτασης των συμβάσεων, μέχρι 31/12/2015.

Θα πληρώσουν χωρίς να έχουν πληρωθεί

Ταυτόχρονα η υποχρεωτική κατάθεση των τιμολογίων στο 100% της δαπάνης στον Οργανισμό, σύμφωνα με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, που έχει γίνει για τους τελευταίους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, θα έχει ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι ιατροί να κληθούν να πληρώσουν φόρους για ποσά που δεν έχουν εισπραχθεί!

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, η επαγγελματική ένωση των συμβεβλημένων ιδιωτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, έχει ζητήσει τόσο δημοσίως , όσο και με αιτήσεις της στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ άμεση συνάντηση για διευθέτηση των θεμάτων της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που συμμετέχει στο δημόσιο υγειονομικό χάρτη.

«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μη δοκιμάζει την υπομονή, αλλά και τις βιοποριστικές αντοχές των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην ΠΦΥ της χώρας.

Το «ευχαριστώ» της πολιτείας προς τους ιατρούς που εξυπηρετούν το μεγαλύτερο μερίδιο των ασφαλισμένων είναι η διαρκής στάση πληρωμών με αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που χρονολογούνται από το 2010 και που κινδυνεύουν με οριστική παραγραφή» σημειώνει το προεδρείο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί προειδοποιούν πως αν δε λυθεί άμεσα το θέμα θα προχωρήσουν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

«Κάτι τέτοιο θα μας αναγκάσει να απαντήσουμε στην αδιάφορη στάση με επίσχεση παροχής των υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ. Η επίλυση των προβλημάτων, προς όφελος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων, δεν επιτυγχάνεται με την αποφυγή της πραγματικότητας και με κωλυσιεργίες» καταλήγει μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλαμβάνει ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Όλα τα πρόσωπα-κλειδιά της ομάδας του

Σχετικά Άρθρα

Back to top button