Ρεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Χωρίς φαρμακεία σήμερα όλη η χώρα! Σε απεργία οι φαρμακοποιοί για τα ΜΗΣΥΦΑ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας μετά και την πρόθεση της κυβέρνησης να δεχθεί την πώληση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων ακόμη και στα Σούπερ Μάρκετ.

Οι φαρμακοποιοί σε έκτακτη συνεδρίασή τους αποφάσισαν να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις με την πρώτη τους προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 10.6.2015 οπότε και όλα τα φαρμακεία της χώρας θα βάλουν λουκέτο. Θα εξαιρεθούν τα φαρμακεία «ασφαλείας» που θα παραμείνουν ανοικτά για να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των πολιτών.

Όμως το ζήτημα είναι πως ο κλάδος δεν αναμένεται και στη συνέχεια να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια καθώς προτίθεται να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του εάν τελικώς περάσει η ρύθμιση και τα ΜΗΣΥΦΑ θα μπορούν να πωλούνται και στα σούπερ μάρκετ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να ακολουθήσουν και διαφορετικούς τρόπους και μορφές διαμαρτυρίας.
Οι φαρμακοποιοί πάντως είναι στα …κάγκελα καθώς η διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ αποτελεί κόκκινη γραμμή γι αυτούς και ειδικά μάλιστα όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί πως δε θα το επιτρέψει.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος δε δίστασε μάλιστα να επιτεθεί για το θέμα ακόμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Το ζήτημα είναι πάντως πως ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίζεται αρνητικός στη διάθεση φαρμάκων και στα σούπερ μάρκετ, ενώ έχει δηλώσει πολλές φορές πως θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις προς τους φαρμακοποιούς.

Ωστόσο όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του αναφέρει πως αν είναι να μην κλειστεί η συμφωνία με τους δανειστές εξαιτίας της ρύθμισης αυτής θα το δεχθεί χωρίς αντίδραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριος πόλεμος φαρμακοποιών-κυβέρνησης για τα ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ! Επίθεση και κατά Τσίπρα

Με ρυθμούς…χελώνας το νομοσχέδιο για τα φάρμακα! Τι θα αλλάξει

Νέα μείωση στο πλαφόν φαρμάκων! Τι ανακοίνωσε ο Υπ.Υγείας για τη συνταγογράφηση

Όχι Κουρουμπλή για αύξηση ΦΠΑ στα φάρμακα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button