ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Χωρισμένοι στα δύο οι νοσηλευτές για νομοσχέδιο του υπ.Υγείας! Ποιες ρυθμίσεις έβαλαν φωτιά

Από τη μία η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) καλωσορίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας καθώς όπως λέει: «εισακούστηκαν σε μεγάλο βαθμό, πάγια αιτήματα της Νοσηλευτικής κοινότητας».

Από την άλλη η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ) μιλά για: «Νομοσχέδιο- παρωδία για τους Νοσηλευτές από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

Συγκεκριμένα η ΠΑΣΟΝΟΠ υποστηρίζει ότι η αντικατάσταση του άρθρου 102 του ν.2071/1992 (Α’ 123) ικανοποιεί εν μέρει το «πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας για τη δημιουργία ενός, Ενιαίου Επαγγελματικού Κλάδου, για το σύνολο του Νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ, ανεξαρτήτως επιπέδου εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ)».

Να σημειωθεί ότι αναμένεται να διευκρινιστούν τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από τα συναρμόδια Υπουργεία οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας του εν λόγω Ενιαίου Κλάδου.

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ από την άλλη περιγράφει ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας τριών σελίδων: «χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως αναγκαιότητα, με μόνο στόχο να ακυρώσει τις ήδη προκηρυγμένες εκλογές της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), προκειμένου μια μικρή ομάδα κομματικών «φίλων», να χειραγωγήσει το εκλογικό σώμα των 38.000 νοσηλευτών της χώρας.

Η ωμή αυτή παρέμβαση, χωρίς καν να ερωτηθούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της ΕΝΕ, το δίχως άλλο θυμίζει άλλες εποχές που η δημοκρατία μας έχει καταδικάσει προ πολλών ετών».
Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ ζητά μάλιστα την παρέμβαση του πρωθυπουργού για το θέμα.

Αντίθετα η ΠΑΣΟΝΟΠ εξαπολύει και κατηγορίες εναντίον της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) η οποία ανήκει στην ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Θετικές κρίνονται και οι παρεμβάσεις που αφορούν την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας ( ΕΝΕ) η οποία ύστερα από 13 χρόνια λειτουργίας απέτυχε παταγωδώς να επιτελέσει το ρυθμιστικό της ρόλο επί του Νοσηλευτικού επαγγέλματος, καθώς δεν δύνατο να ασκήσει έλεγχο στο 50% του Νοσηλευτικού προσωπικού, και αντί να συμβάλλει στην αναβάθμιση του Νοσηλευτικού Κλάδου, μετατράπηκε σε γραφειοκρατικό βαρίδι για τους πτυχιούχους Νοσηλευτές.

Η προτεινόμενη αποκεντρωμένη διάρθρωση των Περιφερικών Τμημάτων της ΕΝΕ σε συνδυασμό με το πλαφόν των δύο θητειών σε θέσεις αιρετών των Διοικητικών Συμβουλίων και με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που προτείνεται, κρίνουμε ότι συμβάλουν στον εκδημοκρατισμό του οργάνου, το οποίο σημειωτέον διοικούνταν τα τελευταία 13 χρόνια από τα ίδια πρόσωπα…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρέχουν και δε φθάνουν στο υπ.Υγείας για την Ιλαρά! Όλα τα αγκάθια

Στροφή 180 μοιρών από τον ΕΟΠΥΥ για τις ιατρικές επισκέψεις! Τι άλλαξε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button