ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ψάχνουν και μέσα στο νοσοκομείο για την μυστήρια κλοπή στον Άγιο Σάββα

Ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της περίεργης κλοπής στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να καταθέσουν προσωπικό αλλά και οι φύλακες του νοσοκομείου.

Νωρίς το πρωί άγνωστοι διέρρηξαν τη Γαστρεντερολογική και την Πνευμονολογική κλινική, αρπάζοντας ιατρικά μηχανήματα τα οποία με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι δύο κλινικές στεγάζονται στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου το οποίο όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κτήριο της ΓΑΔΑ επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με την διοίκηση του νοσοκομείου εκλάπησαν επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το Γαστρεντερολογικό Τμήμα.

Ένα πληκτρολόγιο και ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του Βρογχοσκοπίου καθώς και ένα συνδετικό για το video του Βρογχοσκοπίου από το Πνευμολογικό Τμήμα.

Πρωτόγνωρη κλοπή

Για πρωτόγνωρο περιστατικό έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής Γαστρεντερολογικού του νοσοκομείου Δημήτρης Ξυνόπουλος. «Δεν ήταν τυχαία η κλοπή αυτή… Γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα αυτοί που έκλεψαν» δήλωσε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε λέγοντας πως τα ενδοσκόπια, μπορούν να βγουν εύκολα, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα λήγω του αύξοντος αριθμού που φέρουν.

Ήδη στο σημείο βρίσκονται άνδρες της ασφάλειας και της σήμανσης που συλλέγουν στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στους δράστες της πρωτοφανούς διάρρηξης.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο υπεύθυνος βάρδιας της εταιρείας security που έχει αναλάβει τη φύλαξη του νοσοκομείου είπε στους αστυνομικούς ότι μέχρι τις 2:30-3 οπότε και έκανε τελευταία φορά περιπολία στις δύο κλινικές δεν είχε δει ύποπτη κίνηση.

Όμως στη συνέχεια έγινε μια μεγάλη διαρροή σε αγωγό στο υπόγειο του νοσοκομείου κοντά στο χώρο που βρίσκεται το φαρμακείο και όλες οι δυνάμεις ασφαλείας μετακινήθηκαν εκεί προκειμένου να μην καταστραφθούν τα φάρμακα.

Βέβαια άγνωστο παραμένει αν η συγκεκριμένη βλάβη ήταν αντιπερισπασμός των διαρρηκτών ή κάτι τυχαίο το οποίο εκμεταλεύτηκαν οι δράστες.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button