ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ψάχνουν να μαζέψουν τους «φακελάκηδες» από τα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζει η κυβέρνηση

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την επαναφορά στα δημόσια νοσοκομεία των επίορκων γιατρών αλλά και των υπολοίπων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που στηρίχθηκαν στο νόμο Κατρούγκαλου, η κυβέρνηση επιχειρεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα!

Βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τον επανέλεγχο από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα των περιπτώσεων που ήδη έχουν επιστρέψει στο δημόσιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι το πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου υγείας ξεκίνησε τις διαδικασίες άρον άρον μετά τις εκλογές. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ «Εσπευσμένα στο πειθαρχικό η υπόθεση του γιατρού με το φακελάκι από τον Ευαγγελισμό!».

Μέχρι στιγμής περί τα 50 άτομα έχουν επιστρέψει στο ΕΣΥ ενώ ορισμένοι αναμένεται να γυρίσουν στις θέσεις τους σε λίγες ημέρες.

Με βάση τις οδηγίες από το Μ.Μαξίμου– όπως λένε πηγές του HealthReport.gr– πρώτα πρώτα θα πρέπει να εξετασθούν εκείνοι οι γιατροί που γύρισαν και εργάζονται …κανονικά σαν να μη συνέβη τίποτε.
Οι υπόλοιπες περιπτώσεις γιατρών θα παγώσουν για μερικές εβδομάδες μέχρι να αποφανθούν τα πειθαρχικά συμβούλια.

Πάντως οι γιατροί επέστρεψαν κανονικά στα νοσοκομεία καθώς είχε περάσει ήδη ένας χρόνος που μπήκαν σε αυτοδίκαιη αργία και η υπόθεσή τους δεν είχε εξετασθεί ακόμη.
Ήρθε μετά και ο νόμος Κατρούγκαλου ο οποίος τους δίνει το δικαίωμα να επιστρέψουν κανονικά στις θέσεις εργασίας τους καθώς επαναφέρει το τεκμήριο αθωότητας στο Δημόσιο.

Πάντως ειδικά σε ότι αφορά στους επίορκους γιατρούς το θέμα προκάλεσε αναστάτωση και στους ιατρικούς κύκλους καθώς εκτός των άλλων στη θέση του επέστρεψε ο καρδιοχειρουργός από τον Ευαγγελισμό ο οποίος φέρεται να είχε πιαστεί στα πράσα να παίρνει φακελάκι ενώ ο ασθενής που είχε αργήσει να χειρουργηθεί έχασε τελικώς τη ζωή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλος από την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ! Η αποκάλυψη του HealthReport.gr και η διάψευση Κατρούγκαλου

Πανικός στην κυβέρνηση για την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ! Νέα επείγουσα εγκύκλιος Κατρούγκαλου

Εσπευσμένα στο πειθαρχικό η υπόθεση του γιατρού με το φακελάκι από τον Ευαγγελισμό!

Διαβάστε τι έλεγε στην απολογία του ο γιατρός με το φακελάκι από τον Ευαγγελισμό!

Στις 23 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση του πειθαρχικού για τους «φακελάκηδες»!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Απίστευτο: Επιστρέφουν με νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button