Ειδήσεις ΥγείαςΠαιδί

Ψείρες και κόνιδες: Πως θα τις διώξτε από το κεφάλι του παιδιού;

Η εμφάνιση τους προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στους γονείς, γιατί θεωρούν ότι πολύ δύσκολα μπορούν να απαλλαχθούν από αυτές.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να απαλλαγείτε μια και έξω από αυτές.

Σύμφωνα με τους παιδιάτρους η ψείρα του τριχωτού της κεφαλής είναι ένα μικροσκοπικό, γκρίζο-λευκό έντομο μεγέθους μόλις 3-4 χιλ. που μπορεί να απομυζεί αίμα από το τριχωτό της κεφαλής. Τα αυγά ή κόνιδες παραμένουν στο τριχωτό και απομακρύνονται καθώς μεγαλώνουν οι τρίχες.

Η ώριμη ψείρα μπορεί να επιβιώσει 48 με 55 ώρες μακριά από το δέρμα του ξενιστή.

Τι να κάνετε

Χτενίστε τα μαλλιά αρχικά με μια κανονική βούρτσα

Τοποθετήστε το χτενάκι στην κορυφή του κεφαλιού και χτενίστε επιμελώς από τις ρίζες έως τις άκρες των μαλλιών.

Πως θα τις απομακρύνετε

Ακολουθήστε προσεχτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή για την εφαρμογή των τοπικών σκευασμάτων. Προσοχή δεν χρησιμοποιούμε το ίδιο προϊόν στο ίδιο άτομο πάνω από τρεις φορές

Πλην της τοπικής αγωγής, οι μαξιλαροθήκες, τα σεντόνια και οι πετσέτες που ήρθαν σε επαφή με τα μαλλιά καθώς και οι βούρτσες και χτένες που χρησιμοποιήθηκαν έως και 48 ώρες πριν την έναρξη της αγωγής πρέπει να πλυθούν με ζεστό νερό.

Ένας εναλλακτικός τρόπος απομάκρυνσης των ψειρών είναι το προσεχτικό, επαναλαμβανόμενο χτένισμα των μαλλιών. Είναι μια καλή επιλογή σε μικρά παιδιά (κάτω των δύο ετών, που δεν μπορούν να λάβουν τοπική αγωγή) ή σε περιπτώσεις που δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τοπικά αντιφθειρικά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button