Ειδήσεις Υγείας

Ψηφιακή μαστογραφία: Ποιες γυναίκες πρέπει να υποβάλλονται!

Με αφορμή την αναμενόμενη δημοσίευση του ΦΕΚ για τις 86 διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ που θα αποζημιώνονται για τους ασφαλισμένους, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει σε ποιες περιπτώσεις πρέπει η κοινωνική ασφάλιση να αποζημιώνει την ψηφιακή μαστογραφία και πότε δεν είναι απαραίτητη.

Κατά την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε ορισμένες περιπτώσεις οι μεγάλες σε ηλικία γυναίκες δεν πρέπει να υποβάλλονται σε ψηφιακή μαστογραφία γιατί δεν επιφέρει άλλο αποτέλεσμα από ότι η αναλογική μαστογραφία.

Δείτε τι αναφέρει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

1. Η Ψηφιακή Μαστογραφία για προληπτικό έλεγχο γυναικών ηλικίας 40 – 50 ετών, όσων έχουν πυκνούς μαστούς ή είναι υψηλού κινδύνου, πρέπει να καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία, σε μια τιμή προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες της χώρας.

2. Επίσης, να παρέχεται δωρεάν σε γυναίκες, όταν πρέπει να γίνει για καλύτερη διαγνωστική διερεύνηση υπάρχοντος προβλήματος.

Σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας ή με λιπώδεις μαστούς, η Ψηφιακή Μαστογραφία σε σχέση με την αναλογική, δεν έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία όσον αφορά την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού. Ως εκ τούτου, η ασφαλιστική κάλυψή της αποτελεί σπατάλη των ήδη περιορισμένων οικονομικών πόρων των ασφαλιστικών ταμείων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button