ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Ψυχιατρικά Νοσοκομεία: Στο έλεος ασθενείς και εργαζόμενοι λόγω έλλειψης προσωπικού! Σοκάρει η νέα δολοφονία από ασθενή

Άλλο ένα τραγικό περιστατικό στο Δαφνί το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου όπου βαριά ασθενής σκότωσε άλλον νοσηλευόμενο, φέρνει για άλλη μια φορά στο φως το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Ειδικότερα σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ασθενής με βαρύ ιστορικό ο οποίος νοσηλευόταν στο Τμήμα Οξέων Περιστατικών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί και ενώ ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι του, κατάφερε να λυθεί και επιτέθηκε σε άλλον ασθενή ο οποίος απεβίωσε.

Πάντως για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου αναμένεται πόρισμα του ιατροδικαστή ενώ η Ελληνική Αστυνομία διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τραγικού περιστατικού.

Από την άλλη η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει δώσει εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) της οποίας το πρώτο πόρισμα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα.

Αυτό πάντως για το οποίο συμφωνούν όλοι είναι πως η έλλειψη προσωπικού καθιστά τις συνθήκες στο Δαφνί αλλά και σε άλλες αντίστοιχες μονάδες, εξαιρετικά επικίνδυνες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) επισημαίνει ότι τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στα ψυχιατρικά νοσοκομεία με συνέπεια η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη.
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχουν αποχωρήσει προς συνταξιοδότηση κοντά στα 15.000 άτομα ενώ δεν έχει προσληφθεί κανένας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρχίζουν οι πληρωμές νοσηλευτών-εργαζομένων στα νοσοκομεία για τις υπερωρίες του 2015! Όλες οι πληροφορίες

Σε οικονομική ασφυξία έχουν οδηγηθεί τα νοσοκομεία! Τεράστια προβλήματα, από την έλλειψη ρευστού

Από κόσκινο νοσοκομεία και οργανισμοί Υγείας! Δείτε ποιοι φορείς θα ελεγχθούν από τους οικονομικούς Ράμπο

Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα ασθενούς! Τι θα αλλάξει για ασθενείς, γιατρούς, νοσοκομεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button