Ειδήσεις Υγείας

Ψωρίαση: Τι δεν πρέπει να ξαναβάλετε στο στόμα σας;

Αν και πρόκειται ωστόσο για κοινή ασθένεια, υπάρχουν ακόμη πολλά στοιχεία που παραμένουν άγνωστα σχετικά με αυτή. Έτσι και στο θέμα της διατροφής πολλοί ασθενείς αναφέρουν ότι η αποφυγή ορισμένων τροφίμων πραγματικά κάνει τη διαφορά.

Δείτε τι δεν πρέπει να ξαναβάλετε στο στόμα σας για να μην επιδεινώνονται τα συμπτώματα της νόσου.

Μπύρα

 

 

 

 

 

Οτιδήποτε πάνω από ένα ποτήρι κρασί την ημέρα, ανοίγει τα αιμοφόρα αγγεία και διευκολύνει τη φλεγμονή του δέρματος επισημαίνουν οι ειδικοί.

Αναψυκτικά

 

 

 

 

 

 

Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που έχουν τα αναψυκτικά συμβάλλουν στην παχυσαρκία και κατά συνέπεια στην επιδείνωση των συμπτωμάτων της ψωρίασης.

Κόκκινο κρέας

 

 

 

 

 

 

Αποφύγετε το κόκκινο κρέας, καθώς επίσης τα τυριά και το βούτυρο και αντικαταστήστε τα με καλά λιπαρά που προέρχονται από τα ψάρια, τα καρύδια και τον λιναρόσπορο και βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής.

Άσπρο ψωμί

 

 

 

 

 

 

Μία δίαιτα απαλλαγμένη από γλουτένη μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των συμπτωμάτων της ψωρίασης.

Επεξεργασμένες τροφές

 

 

 

 

 

 

Πριν αγοράσετε μια κατεψυγμένη πίτσα ή ένα κουτί με ντόνατς, αναλογιστείτε πόσους επεξεργασμένους υδατάνθρακες περιέχουν. Ό

Παγωτό

 

 

 

 

 

 

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι ο περιορισμός των παγωτών και όλων των προϊόντων που περιέχουν ζάχαρη θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button