Συνεντεύξεις - Άρθρα

Όλη η αλήθεια για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Μια απάντηση στον Αδ.Γεωργιάδη

Απαντώ στα μη αληθή στοιχεία που αναφέρθηκαν από τον κύριο Αδ. Γεωργιάδη σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash 96,0» για ότι αφορά στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ και τους υπηρετούντες ιατρούς.

Τα ιατρεία του ΠΕΔΥ ξεκίνησαν να λειτουργούν στις 20-3-2014 κι όχι τον Απρίλιο.
Οι μονάδες υγείας δείχνουν τα τεράστια κενά που δημιουργήθηκαν.

Η αποτυχία της λειτουργίας των μονάδων δεν ήταν θέμα υπουργικών αποφάσεων που θα έπρεπε να είχαν βγει ούτε θα επιλύονταν τα χιλιάδες κενά από ιατρούς με την προκήρυξη των επικουρικών τον Οκτώβριο του 2014 για την οποία δεν υπήρξε προθυμία για εργασιακούς και μισθολογικούς λόγους. Έδιωξε 3500 έμπειρους ιατρούς με 20,25,30 χρόνια υπηρεσία για να προσλάβει με ένα χαμηλό μισθό και σύμβασης ενός έτους ιατρούς και ήθελε να έχει και συμμετοχή.

Είναι αναληθές ότι οι ιατροί που υπηρετούν με δικαστικές αποφάσεις είναι με προσωρινές διαταγές διότι εκατοντάδες ιατροί έχουν επιστρέψει και υπηρετούν με θετικές αγωγές ασφαλιστικών μέτρων και ίσως γι αυτό ακόμα δεν έχει καταρρεύσει τελείως το σύστημα.

Δεν είναι σωστό να μιλάει ότι «κάποιος πρωτοδίκης που πήγανε έβγαλε μια θετική απόφαση και κάποιος άλλος δεν έβγαλε», δηλαδή κρίνει τις δικαστικές αποφάσεις και τον βαθμό των δικαστών.

Ανέφερε ότι θα χαθεί ο περαιτέρω δικαστικός αγώνας όπου χρειάζεται, προδικάζει λοιπόν αποφάσεις γεγονός πρωτόγνωρο. Αν θέλει να έχει εικόνα της πραγματικότητας και της αλήθειας πριν να λέει «φεύγουν οσονούπω» ας απευθυνθεί στις καθ ύλην αρμόδιες ΥΠΕ ώστε να σταματήσει να λέει αναληθή στοιχεία.

Μίλησε ότι θα έφερνε το θεσμό του οικογενειακού γιατρού (ήταν μέσα στις 35 υπουργικές αποφάσεις που δεν έβγαλε) με ποια μελέτη θα εισήγαγε αυτό το θεσμό ;που είναι καταγεγραμμένες οι ανάγκες ; γιατί βιάστηκε να φέρει και να ψηφίσει νόμο για την Π.Φ.Υ; που διάλυσε τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, απέλυσε χιλιάδες ιατρούς άλλαξε τις επί χρόνια εργασιακές σχέσεις άλλων τόσων και ποτέ δεν έκανε την μισθολογική εξομοίωση στους ιατρούς του ΠΕΔΥ ενώ έλεγε ότι θα τους κάνει ιατρούς του ΕΣΥ με εφαρμογή τον Σεπτέμβρη του 2014.

Γιατί σταμάτησαν να λειτουργούν και με τι αντικαταστάθηκαν οι σταθμοί άμεσης βοηθείας Σ.Α.Β του ΕΟΠΥΥ που λειτουργούσαν 24ωρο και σαββατοκύριακα και ανακούφιζαν τα νοσοκομεία;

Οι ιατροί που είχαν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ γιατί δεν πληρώθηκαν από το 2011 π.χ ιατροί συμβεβλημένοι με τον οίκο του ναύτου;

Συμπερασματικά θα συμβούλευα να σταματήσει να μιλάει υποτιμητικά για τους ιατρούς να κραυγάζει για αποπομπή εργαζομένων να προδικάζει δικαστικές αποφάσεις απαξιώνοντας το έργο των δικαστών αλλά κυρίως να απαξιώνει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών που έχουν δικαίωμα οι Έλληνες πολίτες.

Οι απολύσεις ποτέ δεν έλυσαν προβλήματα σε ένα κράτος πολύ περισσότερο δεν επιτρέπεται να επαίρονται αυτοί που τις προκάλεσαν. Το δίκαιο αργά ή γρήγορα πάντα επικρατεί .

Με εκτίμηση
Ανεμοδουρά Βαρβάρα
Ιατρός – μέλος του ιατρικού συλλόγου Πειραιά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button