ΑπόψειςΔημοφιλήΣυνεντεύξεις - Άρθρα

Όλη η αλήθεια για το ποιον ευνοεί η απόφαση για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων!

«Ο Π έχει φίλο τον Κατή, τον Μπέη δε φοβάται»

Άφωνοι έμειναν όλοι οι συμμετέχοντες στη Φαρμακευτική Αγορά από την πολυαναμενόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το «άνοιγμα» του Φαρμακευτικού Επαγγέλματος!!

Πραγματικά η εν λόγω απόφαση θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τα βραβεία Νόμπελ 2016. Όχι, όμως, του Νόμπελ οικονομίας, αλλά αυτού της …φωτογραφίας.

Γιατί δεν έλεγαν σε όλους μας ότι το «άνοιγμα» θα γίνει για να …ταχτοποιηθούν εκκρεμότητες προς κάποιους επαγγελματίες συνδικαλιστές? Γιατί μας άφησαν στην αγωνία και παρέσυραν τους συναδέλφους φαρμακοποιούς σε απεργίες?

Γιατί, τέλος, δεν την έκαναν ακόμα απλούστερη γράφοντας ότι νομικά πρόσωπα δεν μπορούν να μετάσχουν σε φαρμακεία, παρά μόνο στην περίπτωση που τα προεδρεία τους διαθέτουν κομματικά ένσημα?

Πέρα από κάθε λογική και κάθε Ευρωπαϊκό πεπραγμένο η ΚΥΑ διαχωρίζει επιχειρήσεις με βάση τη μετοχική τους σύνθεση, παραπέμποντας σε εποχές που ο γράφων πίστευε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, εγκαθιδρύοντας ένα «λαϊκό ολιγοπώλιο» και δίνοντας το δικαίωμα σε ….managers(sic!) που απέτυχαν ως τώρα παταγωδώς, να διασώσουν εαυτόν και επιχειρήσεις που …διοικούν (sic x2), αρπάζοντας τα φαρμακεία των «μελών-πελατών» τους.

Το αστειότερο όλων είναι , ότι αυτοί ακριβώς οι τύποι επί καιρό διέδιδαν ιστορίες με δράκους- όπου δράκος=ιδιώτης φαρμακέμπορος-που δήθεν πίεζαν να ανοίξει το επάγγελμα για να «γερο-λαδίσουν» εις βάρος των συναδέλφων φαρμακοποιών…O TEMPORA,O MORES….

Θεωρώ δεδομένο ότι αυτό το νομοθετικό ατόπημα θα καταπέσει στα αρμόδια δικαστήρια, και γι αυτό δεν ασχολούμαι άλλο με αυτό. Περιμένω όμως από τον πρόεδρο του ΠΦΣ, τον φίλο μου Κώστα Λουράντο να βγει και να τοποθετηθεί δημόσια επί του ζητήματος και να κατονομάσει με θάρρος (που αποδεδειγμένα διαθέτει), ποιος τελικά θέλει «να βάλει στο χέρι» τα Φαρμακεία.

Μήπως-όπως άλλωστε συμβαίνει συχνότατα –οι πραγματικοί εχθροί βρίσκονται «εντός των τειχών» κι όχι έξω ή γύρω απ αυτά?

Θ.Γ.Σκυλακάκης/Φαρμακοποιός
Δ/νων Συμβουλος ΠΡΟΦΑΡΜ Α.Ε
Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων

Σχετικά Άρθρα

Back to top button