ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Όπου επικουρικός γιατρός και η μοίρα του! Φεύγουν από το ΕΣΥ ο ένας μετά τον άλλον

Τι κι αν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων έκαναν κινητοποιήσεις για να μην απομακρυνθούν οι επικουρικοί γιατροί η θητεία των οποίων λήγει.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν πήρε πίσω την απόφασή της και έτσι ανανεώθηκαν οι συμβάσεις μόνο ορισμένων επικουρικών γιατρών. Δείτε ΕΔΩ “Τι απαντά το υπ.Υγείας για τους επικουρικούς γιατρούς που απολύονται!”
Οι υπόλοιποι αναγκάζονται να απομακρυνθούν από τα νοσοκομεία.

Αποτέλεσμα όμως είναι να δημιουργούνται και νέα κενά έως ότου καλυφθούν και πάλι οι θέσεις με άλλους επικουρικούς γιατρούς με συγκεκριμένη θητεία.

Τις επόμενες ημέρες απολύεται από το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας, επικουρική ορθοπεδικός ενώ έπεται και συνέχεια. Γιατροί και εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού είναι ανάστατοι, καθώς μέρα με τη μέρα λιγοστεύει και το ιατρικό προσωπικό με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών του Ευαγγελισμού αλλά και το Σωματείο των Εργαζομένων, πριν τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων υπηρετούσαν 14 ειδικευμένοι ορθοπεδικοί.

Σήμερα υπηρετούν μόλις οκτώ, ενώ μετά τη λήξη της θητείας της ορθοπεδικού θα μείνουν μόλις επτά γιατροί της ίδιας ειδικότητας και μάλιστα οι περισσότεροι με 30 -35 χρόνια υπηρεσίας με ότι αυτό σημαίνει από άποψη φυσικής αντοχής.

Άλλωστε την πόρτα του Ευαγγελισμού περνούν καθημερινά εκατοντάδες ορθοπεδικά περιστατικά ενώ οι ανάγκες για εφημερίες και χειρουργεία είναι τεράστιες.

Οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ να σημειωθεί ότι πρόσφατα απολύθηκε και επικουρικός ενδοκρινολόγος από τη Νίκαια όπου επίσης οι εργαζόμενοι ήταν σε κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον αέρα ακόμη οι επικουρικοί γιατροί! Σε κινητοποιήσεις οι γιατροί

Τι απαντά το υπ.Υγείας για τους επικουρικούς γιατρούς που απολύονται!

Επικουρικοί γιατροί: Γιατροί για όλες τις δουλειές!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button