ΔιαβήτηςΕιδήσεις Υγείας

Όρια ζαχάρου στο αίμα: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές

Για το λόγο αυτό η κατανόηση του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα, αποτελεί μέρος της καθημερινότητας ενός ατόμου με διαβήτη. Μάλιστα στην περίπτωση που η κατάσταση αυτή δεν αντιμετωπιστεί, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν προβλήματα υγείας.

Τα συνιστώμενα όρια ζαχάρου στο αίμα έχουν διαφορετικό βαθμό ερμηνείας για κάθε άτομο και αυτό θα πρέπει να είναι κάτι που θα το συζητήσετε με τον προσωπικό σας γιατρό. Επιπλέον, οι μέλλουσες μανούλες έχουν άλλα όρια ζαχάρου, τα οποία ελέγχονται τακτικά από τον γιατρό τους.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Κλινικής Αριστείας (NICE) της Μ. Βρετανίας, τα φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα έχουν ως εξής:

Μεταξύ 4.0 και 6.0 mmol/L (72 με 108 mg/dL) κατά τη νηστεία (ζάχαρο νηστείας)
Μέχρι 7,8 mmol/L (140 mg / dL) 2 ώρες μετά το φαγητό

Για τους πάσχοντες από διαβήτη, τα όρια ζαχάρου στο αίμα έχουν ως εξής:

Πριν από τα γεύματα: 4-7 mmol/L για τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2
Μετά το γεύμα: Κάτω από 9 mmol/L για τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 και κάτω από 8,5 mmol/L για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2

Tips

Κατά κανόνα η μέτρηση γίνεται, όταν δεν έχουμε φάει τίποτα (μόνο νερό) για τουλάχιστον 8 ώρες. Αυτή είναι η τιμή του σακχάρου νηστείας και δεν πρέπει να ξεπερνάει ποτέ τα 100 mg/dL.

Οποιαδήποτε μέτρηση άνω του 180 mg/dL ή κάτω του 50 mg/dL θεωρείται επικίνδυνη και πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button