Επιχειρηματικά Νέα

«Όσκαρ» επιχειρηματικότητας για τη DEMO!

Το ότι οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες έξω πάνε καλά είναι γνωστό. Εντός της χώρας βέβαια τα εμπόδια που δημιουργούνται είναι αλλεπάλληλα λόγω της φαρμακευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η τρόικα.

Πάντως η χρονιά φαίνεται να κύλησε ιδιαίτερα καλά για την ελληνική εταιρεία DEMO, καθώς δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία και στο εξωτερικό.
Η εταιρεία απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις για την επιχειρηματική της πορεία και προοπτική.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 26/11, βραβεύτηκε από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας με το Βραβείο «ΚΟΥΡΟΣ» ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της DEMO, κ. Δημήτρης Δέμος, για την επίδοσή του στον Διεθνή Οικονομικό Στίβο.

Επιπλέον η DEMO διακρίθηκε και την φετινή χρονιά στην Ετήσια Συνάντηση Επιχειρηματικής Αριστείας, “Salus Index 2015”, που έλαβε χώρα μία ημέρα πριν, την Τετάρτη 25/11. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της DEMO, ο κ. Αριστομένης Βασιλόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας.

A. Vasilopoulos

Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν αναγνώριση για την DEMO που την τελευταία οκταετία εμφανίζει ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 22% και κύκλο εργασιών σήμερα στα €125 εκατ. (από 112εκατ. το 2014) παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας της.

Στα 50 χρόνια παρουσίας της στον κλάδο, ακολουθώντας με συνέπεια μια δυναμική στρατηγική ανάπτυξης και επενδύσεων, η εταιρεία έχει καθιερωθεί σε ηγετική θέση σε Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Κατέχει την 1η θέση σε νοσοκομειακές πωλήσεις στην Ελλάδα. Διατηρεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη . Κάνει πρωταθλητισμό στις εξαγωγές, με περίπου το 80% της παραγωγής να εξάγεται σε 52 χώρες όπου και κατέχει σημαντικά μερίδια αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για δύο εκδηλώσεις – θεσμούς για τον χώρο της επιχειρηματικότητας αλλά και του φαρμάκου. Πιο αναλυτικά, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας τίμησε για 21η χρονιά την επιχειρηματικότητα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της υπευθυνότητας στο πρόσωπο κορυφαίων επιχειρηματιών. Παράλληλα, ο εκδοτικός οργανισμός Active Business Publishing διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά, υπό την αιγίδα των ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, ΕΦΕΧ και ΣΕΙΒ την ετήσια συνάντηση επιχειρηματικής αριστείας «Salus Index 2015». στον τομέα Υγεία – Φάρμακο – Ομορφιά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button