Πολιτική Υγείας

Όταν η Εθνική παίζει “μπάλα” για τη ζωή!

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και τη στήριξη του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος (ΗΠΑρxω), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ) και του Συλλόγου Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών (ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.ΠΑ.
Βασικό όχημα επικοινωνίας αποτελεί η αφιερωμένη στην ενέργεια σελίδα στο Facebook, όπου οι χρήστες καλούνται να «μπουν στην ομάδα», να «παίξουν» στην ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή και να γίνουν «Οπαδοί Ζωής», προκειμένου να μοιραστούν τη θετική τους στάση απέναντι στη δωρεά οργάνων και ιστών.
Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Καθηγητής Χειρουργικής κ.Αλκιβιάδης Κωστάκης, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, που έρχεται να βοηθήσει στο φλέγον θέμα της δωρεάς οργάνων. Πιστεύουμε πως το κοινό θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα, για να γίνει Οπαδός Ζωής».
Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ΤεχνικόςΔιευθυντής της Εθνικής Ελλάδος, κ.Τάκης Φύσσας, δήλωσε για την πρωτοβουλία: «Είμαστε υπερήφανοι που η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου συμμετέχει σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία» και συμπλήρωσε πως«αν λάβουμε υπόψη μας την αγάπη και το πάθος των Ελλήνων φιλάθλων για την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου και εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ελπίζουμε πραγματικά, πως όλοι οι Έλληνες ως Οπαδοί της Εθνικής Ομάδας, θα γίνουν και Οπαδοί Ζωής».
Από την πλευρά των Συλλόγων Ασθενών:
Η Πρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος (ΗΠΑρxω), κ. Χριστίνα Θεοδωρίδου, πρόσθεσε: «Η μεταμόσχευση, η κορυφαία ιατρική πράξη του 20ουαιώνα, στηρίζεται στη μεγαλύτερη πράξη αλτρουισμού και προσφοράς ζωής, τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών. Ας γίνουμε όλοι κοινωνοί αυτής της μεγάλης ιδέας με στόχο τη σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων συνανθρώπων μας».
Από την πλευρά της , η Πρόεδρος του Συλλόγου Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών(ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.ΠΑ.),κ. Ιωάννα Λεβαντή, δήλωσε: «Όλοι ενωμένοι μπορούμε να συμβάλλουμε στη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων που αποτελεί τη μέγιστη προσφορά προς το συνάνθρωπο, ώστε να γίνει ‘η επαύριο της ζωής, πάλι ζωή’, όπως αναφέρει ο Οδ.Ελύτης».
Τέλος, ο κ. Γιώργος Καστρινάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών(ΠΟΝ), τόνισε πως: «Ιδιαίτερα σήμερα,υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την ενημέρωση όλων των πολιτών γύρω από αυτό το σημαντικό θέμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button