ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Όταν η τηλεϊατρική ενώνει! Πως συνδέθηκαν υγειονομικά ακριτικά νησιά με Αθηναϊκά Νοσοκομεία

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΥΠΕ), από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, ξεκίνησε να λειτουργεί από το Σταθμό Τηλεϊατρικής του Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων» Ηπατολογικό Ιατρείο.

Το ιατρείο λειτουργεί με προγραμματισμένα ραντεβού, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ), στο πλαίσιο των οποίων δίνεται η δυνατότητα σε ιατρούς απομακρυσμένων νησιωτικών δομών υγείας, που διαθέτουν Σταθμό Τηλεϊατρικής να διαχειριστούν ηπατολογικά περιστατικά σε συνεργασία με εξειδικευμένους ιατρούς του Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων».

Μία υπηρεσία άκρως σημαντική για τους νησιώτες μας αν σκεφτεί κανείς ότι επί σειρά ετών τα νησιά μας δε διαθέτουν ούτε τα απαραίτητα. Διαβάστε ΕΔΩ μία εμπειρία: “Πεθαίνοντας στο Αιγαίο χωρίς γιατρό και ασθενοφόρο!”

Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ιατρείου, γιατροί από τους Σταθμούς Τηλεϊατρικής της Καρπάθου, της Λέρου και της Σύμης έκαναν χρήση της παρεχόμενης Υπηρεσίας.

Επίσης, επεκτείνεται ξ παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους ακριτικών νησιών, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ).

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας και μετά την επιτυχία της υπηρεσίας στην Ίο, αποφασίστηκε η επέκταση της σε άλλα τέσσερα νησιά: Σύμη, Οινούσσες, Κάλυμνο και Κύθηρα.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται τα πρώτα εξ αποστάσεως ραντεβού. Να θυμίσουμε ότι, παράλληλα με το του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας και το Γ.Ν. Σύρου παρέχει ανάλογες υπηρεσίες, από την πρώτη ημέρα έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button