Ειδήσεις ΥγείαςΦάρμακα

Όταν η φαρμακοβιομηχανία εκπαιδεύει!

Στα θρανία κάθισαν 100 νέοι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές Φαρμακευτικών, Ιατρικών, Οικονομικών και Πολυτεχνικών Σχολών προκειμένου να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν από υψηλόβαθμα στελέχη της φαρμακοβιομηχανία στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ)

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ΣΦΕΕ άνοιξε τις πόρτες του στους νέους ανθρώπους μέσω του θεσμού των Business Days με στόχος να γνωρίσει στη νέα γενιά τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρει η φαρμακοβιομηχανία.

Ειδικότερα στον κόσμο της καινοτομίας, των τάσεων και προοπτικών στον κλάδο του φαρμάκου για απασχόληση και ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας ξενάγησαν διακεκριμένα στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας τους 100 νέους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Φαρμακευτικών, Ιατρικών, Οικονομικών και Πολυτεχνικών Σχολών στην εκπαιδευτική ημερίδα του ΣΦΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της εταιρίας Janssen-Cilag στο πλαίσιο του προγράμματος Business Day που οργανώνει ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιορδάνης Λαδόπουλος.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το ΣΦΕΕ Business Day, με αυξανόμενο ενδιαφέρον και συμμετοχή, λειτουργεί ως ένα «εργαστήριο» για την σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τον κόσμο των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας την πεποίθηση ότι ο φαρμακευτικός κλάδος μπορεί να αποτελέσει κεντρικό άξονα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα επενδύοντας σε ταλαντούχους νέους ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας αυτής της μεγάλης βιομηχανίας, ο ΣΦΕΕ και οι εταιρίες μέλη του άνοιξαν και φέτος τις πόρτες τους.

Αρκετές φαρμακευτικές εταιρίες επενδύουν στους νέους της χώρας που τη δεδομένη στιγμή μαστίζονται από την ανεργία, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα ενός δυναμικού επαγγελματικού ξεκινήματος σε ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, μέσω προγραμμάτων έμμισθης εξειδίκευσης.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Άκης Αποστολίδης, μεταξύ άλλων, είπε απευθυνόμενους στους νέους: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι το άγχος όλων σας είναι να βρείτε δουλειά ανάλογη με την εκπαίδευσή σας. Ο κλάδος του φαρμάκου έχει ανάγκη από μια σειρά σημαντικές επιστημονικές ειδικότητες, αλλά ακόμη περισσότερο από καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, ενώ στο πλαίσιο της ανάπτυξής του συνεχώς δημιουργεί νέα επαγγέλματα επενδύοντας στην ανάπτυξη των στελεχών μέσω προγραμμάτων δια βίου μάθησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Στατιστική Ταξινόμηση Επαγγελμάτων, στον κλάδο της παραγωγής φαρμάκων εντοπίζονται 31 διαφορετικές ειδικότητες/επαγγέλματα. Θα σας προέτρεπα, ειδικά τώρα που τα πράγματα είναι τόσο πιο δύσκολα, να τολμήσετε ένα άνοιγμα επιλέγοντας τα πολυάριθμα προγράμματα έμμισθης επαγγελματικής εξειδίκευσης και πρακτικής άσκησης που προσφέρουν αρκετές εταιρίες του κλάδου μας».

Με θεματολογία που κάλυψε βιωματικά την πορεία προς την επιτυχία διευθυντικών στελεχών, τις ευκαιρίες για πρακτική άσκηση σε εταιρείες, τον τρόπο λειτουργίας και την φιλοσοφία μεγάλων εταιριών του κλάδου, τα επιχειρηματικά μοντέλα που κερδίζουν έδαφος και τις προοπτικές επιχειρηματικότητας και απασχόλησης στο Φαρμακευτικό Χώρο, οι διακεκριμένοι ομιλητές- στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας, ανέδειξαν την τεράστια αναπτυξιακή δυναμική του Κλάδου, απευθύνοντας πρόσκληση στους νέους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων να «σκεφτούν» για το χώρο της Υγείας, δίνοντας παράλληλα πρακτικές συμβουλές για μια επιτυχή καριέρα.

Η βιομηχανία φαρμάκου αποτελεί έναν απόλυτα εντάσεως εργασίας κλάδο, ο οποίος τρέφεται, αναπτύσσεται και συντηρείται από τις ιδέες και την ευρηματικότητα του ανθρώπινου πνεύματος. Όπως άλλωστε τόνισε και ο κ. Αποστολίδης: «Ο κλάδος μας είναι ‘εξαρτημένος’ από τη διαρκή αναζήτηση της καινοτομίας αποτελώντας βασικό παράδειγμα κλάδου δια βίου μάθησης.

σφεε1

 

Παράλληλα στις επιχειρήσεις του κλάδου απασχολούνται μερικά από τα πλέον λαμπρά μυαλά από το χώρο της επιστήμης αλλά και των επιχειρήσεων και η εμπειρία τους αποτελεί πολύτιμο εργαλείο. Ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των θέσεων εξειδικευμένης απασχόλησης, για παράδειγμα στους τομείς της ακαδημαϊκής κοινότητας ή των κλινικών μελετών, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη μπορεί να αποτρέψει τη «διαρροή εγκεφάλων» προς το εξωτερικό».

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα η φαρμακοβιομηχανία καλύπτει περίπου 13.500 θέσεις εργασίας, όμως οι προοπτικές για την αύξηση του αριθμού αυτού είναι πολύ μεγάλες. Αρκεί να σημειώσουμε ότι σε αυτό το δυναμικό ένα μεγάλο ποσοστό είναι επιστήμονες, οι οποίοι μέσα από τη διασύνδεση τους με την παραγωγή μπορεί να πολλαπλασιαστούν.

Η διεύρυνση των επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη και ειδικά στο χώρο των Κλινικών Μελετών είναι μοχλός αύξησης της απασχόλησης και γι’ αυτό τόσο οι εταιρίες όσο και ο ΣΦΕΕ στο σύνολο των δράσεων επιδιώκει και παλεύει για την εξέλιξή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες ισορροπίες στους φαρμακοβιομηχάνους! Ο νέος πρόεδρος, οι σταυροί και ποιοι μπήκαν ασθμαίνοντας στο νέο Δ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button