ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Όταν κουρεύονται και τα επιδόματα των αναπήρων! Στο δρόμο οι γονείς

Στο δρόμο βγαίνουν για άλλη μια φορά τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για περικοπές σε αναπηρικά επιδόματα και συντάξεις.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων διοργανώνει για την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 12μ.μ., έξω από το Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29), κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων στο Σκαραμαγκά αλλά και για τα σχέδια της κυβέρνησης για περικοπές σε αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα.

Επίσης όπως λένε για τη συνεχιζόμενη σφαγή στα ΚΕΠΑ, την υποβάθμιση των υπηρεσιών και των δομών πρόνοιας, συνολικά για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές τους.

Αξιοσημείωτο είναι πως εδώ και καιρό οι δανειστές ζητούσαν να περικοπούν τα προνοιακά επιδόματα κατά 800 εκατ. ευρώ, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονες τριβές μέσα στην κυβέρνηση, με τον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή να δηλώνει πως θα παραιτηθεί εάν προχωρήσουν οι περικοπές.

Φαίνεται όμως πως τώρα το αναπηρικό κίνημα είναι και πάλι μπροστά σε έναν ενδεχόμενο κουρεμάτων, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προς κατάργηση οι μισθοί των ειδικευόμενων; Τι αλλαγές έρχονται στις ειδικότητες

Νέες οδηγίες για την αντιμετώπιση 13 ασθενειών από το υπ.Υγείας

Γιατί ψηφίστηκε άρον άρον η τροπολογία για τις ΤΟΜΥ; Όλο το παρασκήνιο

Έρχεται εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για τα σκάνδαλα στην Υγεία! Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Σχετικά Άρθρα

Back to top button