ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Όταν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ μιλούσαν για νεκρούς και η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα!

Δεν είχε ακόμη νυχτώσει όταν μετά βεβαιότητας οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της τραγωδίας, μιλούσαν για νεκρούς. Άλλωστε πρώτα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ επιχείρησαν να μπουν στις φλεγόμενες περιοχές για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας.

Ήταν κοντά στις 9 και κάτι το βράδυ όταν ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ μιλούσε ήδη για δύο νεκρούς που χρειάστηκε να παραλάβουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει: “Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Δύο οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές!”

Ακόμη όμως η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα, αποτρέποντας προφανώς τα κυβερνητικά στελέχη ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναφερθεί στα τραγικά θύματα αρκετές ώρες μετά που επισκέφθηκε την Πυροσβεστική στο Χαλάνδρι. Γεγονός που είχε κατακριθεί από την πρώτη στιγμή.

Ενημέρωση με λογοκρισία για τους νεκρούς

Διεφάνη πάντως ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους επιχείρησε να λογοκρίνει την πληροφόρηση προς τα ΜΜΕ και ειδικά από τους υγειονομικούς φορείς προς τους αρμόδιους υγειονομικούς συντάκτες που τηλεφωνούσαν συνεχώς για νεότερες πληροφορίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρχικά οι αρμόδιοι των υγειονομικών φορέων μιλούσαν για νεκρούς κοντά στις 7 με 8 το βράδυ της μοιραίας Δευτέρας, αλλά λίγο αργότερα ωσάν να έλαβαν εντολή απαγόρευσης, διέψευδαν τις πληροφορίες περί νεκρών, πριν υπάρξουν οι διαβεβαιώσεις από τα Νοσοκομεία όπως έλεγαν. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr ήδη από τα πρώτα 24ωρα για την “Επιλεκτική ενημέρωση ακόμη και εν μέσω της τραγωδίας”

Πληροφορίες του HealthReport.gr πάντως αναφέρουν πως είχαν δοθεί …απαγορεύσεις προκειμένου να μη διαρρεύσουν οι πληροφορίες περί νεκρών.

Γι αυτό άλλωστε ενώ αρχικά οι επικεφαλής των φορέων του τομέα της Υγείας επιβεβαίωναν τους θανάτους, λίγο μετά έσπευδαν να δηλώσουν πως “τίποτε τίποτε δεν έχει επιβεβαιωθεί”!

Ήδη όμως τα ασθενοφόρα ήταν καθ’ οδόν με τις σορούς προκειμένου να τις μεταφέρουν στα νοσοκομεία. Αμφιβολία δεν υπήρξε ποτέ. Γι αυτό άλλωστε και ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ από την πρώτη στιγμή μίλησε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν θύματα. Και μάλιστα πολλά…Δυστυχώς οι επόμενες ημέρες τον επιβεβαίωσαν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Editorial: Μάτι Αττικής…η κωμωδία μιας ελληνικής τραγωδίας!

Η δραματική αναμονή για την ταυτοποίηση των θυμάτων μέσω DNA! Πόσο θα διαρκέσει

Ανησυχία για τη Δημόσια Υγεία στις πυρόπληκτες περιοχές! Επιτόπου κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button