Συνεντεύξεις - Άρθρα

Όταν οι κομματικοί υποψήφιοι ζητούν την Ψήφο των Φαρμακοποιών

Στην πολιτική ζωή του τόπου δεν υπήρξε ποτέ συνέπεια λόγων και έργων. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς που διαφορετικά δεν θα τους ήξερε κανείς πλην … του θυρωρού της πολυκατοικίας τους (για να θυμηθούμε και παλιές … ρήσεις), εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας, διορίστηκαν “σύμβουλοι” υπουργών Υγείας και συνέβαλαν τα μέγιστα στην μνημονιακή νομοθετική λαίλαπα εναντίον του κλάδου.

Και έρχονται τώρα, “ξεχνώντας” οι ίδιοι τα έργα τους και τα έργα των προϊσταμένων τους Υπουργών Υγείας, να ρίχνουν λάσπη σε όσους αγωνίστηκαν εναντίον όσων εφαρμόστηκαν από αυτούς!!!

-του χάους της λειτουργίας του φαρμακείου με το ωράριό τους,
-της συστέγασης των φαρμακείων με άλλες επιχειρήσεις,
-της απελευθέρωσης της τιμής ΟΛΩΝ των ΜΥΣΥΦΑ,
-της καθυστέρησης (ΤΟΤΕ) των πληρωμών μας από τον ΕΟΠΥΥ,
-της ελαχιστοποίησης του εμβαδόν των φαρμακείων ώστε να μπούν στα super market,
-και της δυνατότητας εισόδου των φαρμακείων μέσα στα super market
-της κατάργησης των αποστάσεων
-της απελευθέρωσης του ιδιοκτησιακού (ασχέτως αν δεν πρόλαβαν να το κάνουν οι ίδιοι αλλά οι … επόμενοι- το ψήφισαν πάντως στις 14/8/15 όλοι οι βουλευτές στην Βουλή των Ελλήνων, 251 τον αριθμό),
-του παροπλισμού των πειθαρχικών συμβουλίων με αντικατάσταση του δικαστή από τον … πρόεδρο του συλλόγου, με τις ικεσίες του τότε ΔΣ του ΠΦΣ (προσκείμενο στην Κυβέρνηση) κ.λ.π.
Δεν ξέρω πως να ονομάσω αυτή τη πράξη …
Σίγουρα θράσος.

Αλλά και υποτίμηση της νοημοσύνης του κλάδου … Ενός κλάδου που ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ τι έκαναν οι προηγούμενοι και τι ΔΕΝ έκαναν οι σημερινοί από αυτά που υποσχέθηκαν … Ενός κλάδου που τιμά όσους αγωνίζονται για αυτόν και καταδικάζει όσους υπηρετούν το σύστημα, τα μνημόνια και τα εσωτερικά συμφέροντα.

Κλείνοντας θα ήθελα απλώς να παρατηρήσω ότι στις θέσεις του κομματικού υποψηφίου κ. Καραθάνου το φαρμακείο έρχεται δεύτερο στη σειρά . Προηγούνται οι πολιτικές θέσεις όπου – λογικά ως πρώην σύμβουλος των τότε υπουργών – υπεραμύνεται της πολιτικής των κυβερνήσεων της Ν.Δ.

Φυσικό για οποιονδήποτε άλλον , αλλά παρά φύσιν όσον αφορά έναν συνδικαλιστή που ζητά την Ψήφο των συναδέλφων για να υπερασπισθεί τα δικαιώματα του κλάδου.
Εδώ έγκειται και η ειδοποιός διαφορά με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φαρμακοποιών που τον καταγγελτικό λόγο τον έχει αδιακρίτως κυβερνήσεων και κομμάτων.

Κυρίως όμως η ΣΥΜΜΑΧΙΑ έχει όραμα για την επόμενη ημέρα των Φαρμακείων μας και όχι για την επόμενη Κυβέρνηση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φαρμακοποιών Αττικής
Κωνσταντίνος Λουράντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως πρέπει να είναι το φαρμακείο του μέλλοντος! Γράφει ο Χαράλαμπος Καραθάνος, φαρμακοποιός, πρώην σύμβουλος σε θέματα φαρμάκου υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button