Ειδήσεις Υγείας

Όταν οι φαρμακοβιομηχανίες … παίζουν μουσική! Δείτε πως

 

Οι νότες άρχισαν να «ταξιδεύουν» στους θαλάμους του νοσοκομείου, στα δωμάτια, τα γραφεία των γιατρών, μετατρέποντας τη συνήθως θλιβερή ατμόσφαιρα σε γιορτινή. Η ερώτηση που ακολούθησε σχεδόν από όλους, ψιθυριστά και εύλογα ήταν: «ποιοι είναι αυτοί»; Όχι δεν επρόκειτο για κάποιο γνωστό μουσικό σχήμα που κοσμεί τις τηλεοπτικές μας οθόνες την περίοδο πριν τις γιορτές. Πρόκειται για μια πρωτότυπη παρέα μουσικών που όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Εργάζονται όλοι στη φαρμακοβιομηχανία και στην Pharmathen εξ ου και ονομάστηκαν Pharmaκληδες.
Τέτοιες ημέρες το συγκρότημα προσπαθεί να δίνει χαρά σε διάφορους φορείς της Υγείας, σε συλλόγους, σε νοσοκομεία και σε ασθενείς ώστε να αλλάζει η θλιβερή εικόνα των ασθενειών και των προβλημάτων. Η τελευταία τους χριστουγεννιάτικη παράσταση στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ενώ οι φιλανθρωπικές τους δράσεις εκτείνονται από το Σύλλογο Φλόγα μέχρι τα παιδικά χωριά SOS.
Οι Pharmaκληδες στο Αιγινήτειο νοσοκομείο

Και φαίνεται πως οι εμπνευστές του εγχειρήματος έκαναν πολλούς να ζηλέψουν αφού κάθε χρόνο όλο και κάποιος προστίθεται στην μουσική παρέα.

 

Τα βασικά μέλη πάντως ειναι:
Κώστας Κοτζιας (Μπουζούκι, φωνητικά) Γιάννης Καραβάς (Μπουζούκι, φωνητικά) Μιχάλης Δανιάς (Βιολί) Γιώργος Μουμούρης (Κιθάρα) Βασίλης Τσαπατώρης (Πλήκτρα) Βαγγέλης Καραβάς (Μπάσο, Φωνητικά) Δημήτρης Χατήρας (Νταμς) Άννα Μουτάφογλου (Τραγούδι, κρουστά) Λουίζα Κωνσταντή (Τραγούδι) Λίνα Γιούργα (Τραγούδι) Σπύρος Κουτσούρης (Τραγούδι)
Άλλωστε οι Pharmaκλήδες (Φαρμακλήδες σχηματίστηκαν στα τέλη του 2006 ενώ από το 2007 άρχισαν να δίνουν τις πρώτες τους συναυλίες κυρίως προς τους εργαζομένους και συναδέλφους τους στην Pharmathen.

 

Σήμερα η φιλανθρωπική τους δράση έχει επεκταθεί και τα αιτήματα για μικρές συναυλίες και παρουσίες αυξάνονται. Ίσως τελικά να είναι καιρός για …πρίγκιπες…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button