ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Όταν ο ΕΟΠΥΥ χρωστά ακόμη και σε…νεκρούς! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Και αυτό διότι όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, ο ΕΟΠΥΥ δε χρωστά μόνο στους εν ενεργεία γιατρούς, αλλά ακόμη και σε κάποιους που έχουν εγκαταλείψει τον …μάταιο ετούτο κόσμο και δεν πρόλαβαν να εισπράξουν τα οφειλόμενα.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ο ΕΟΠΥΥ οφείλει ακόμα στους ιατρούς τεράστια ποσά των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για τα παρελθόντα έτη (2010 , 2011 και 2012).

Όμως το απίστευτο είναι κατά τον ΙΣΑ, ότι ο Οργανισμός χρωστά για αυτά τα έτη και σε γιατρούς που στο μεταξύ έχουν φύγει απο τη ζωή.
Όπως αναφέρει το ΔΣ του ΙΣΑ: “Δυστυχώς λαμβάνουμε ακόμα και τα παράπονα συγγενών ιατρών, οι οποίοι απεβίωσαν και δεν είχαν πληρωθεί για την παροχή των υπηρεσιών τους προς τα ταμεία, με αποτέλεσμα οι οικογένειες τους να πρέπει να προσφύγουν στην δικαιοσύνη”.

Κατά τα άλλα, συνεχίζονται τα τεχνικά προβλήματα και οι καθυστερήσεις στην εκκαθάριση των τιμολογίων που αποστέλλουν οι γιατροί στη νέα βάση του ΕΟΠΥΥ στον Ασπρόπυργο.

Ο κατά τα άλλα όμως …ηλεκτρονικός ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει προβλήματα με την ψηφιοποίηση των αρχείων με τα οποία υποτίθεται ότι θα πληρωθούν οι γιατροί για τον μήνα Μάρτιο.

Συγκεκριμένα τα αρχεία που ψηφιοποιήθηκαν και εστάλησαν στην συνέχεια στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ελεγχθούν, δεν ανοίγουν. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: ΕΟΠΥΥ: Και νέο τεχνικό πρόβλημα! Απλήρωτοι μένουν οι γιατροί και για τον Μάρτιο

Με αυτά και μ αυτά παραμένει άγνωστο πότε θα πληρωθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για τον μήνα Μάρτιο, παρότι η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εφαρμόζοντας τις γνωστές επικοινωνιακές τακτικές και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ανακοινώνει πληρωμές νοσοκομείων και φαρμακευτικών εταιρειών, την ώρα βέβαια που τα συνολικά οφειλούμενα και προς τα νοσοκομεία και προς τις εταιρείες είναι τεράστια, ενώ ταυτόχρονα ζητούνται υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές που δεν αποκλείεται φέτος να αγγίξουν τα 600 εκατ. Ευρώ συνολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο …ανοργάνωτος ΕΟΠΥΥ προκαλεί ατυχήματα! Πως τραυματίσθηκε μητέρα 5 παιδιών

Ήρθε ο «ηλεκτρονικός» ΕΟΠΥΥ! Χρήσιμες οδηγίες για τις πληρωμές Ιανουαρίου

Διορθώνει άρον άρον τη γκάφα του ο ΕΟΠΥΥ με τα προσωπικά δεδομένα των γιατρών! Τι αλλάζει

Σχετικά Άρθρα

Back to top button