Πολιτική Υγείας

Όταν ο Μάκης θέλησε να «χτυπήσει» τη διαφθορά! Τι θα ανακοινώσει

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου αναμένεται να γνωστοποιήσει όλο το σχέδιο δράσης του για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» και της δωροδοκίας στην Υγεία.

Το Σχέδιο Δράσης Βορίδη προβλέπει αυστηρές ποινές για τους «φακελάκηδες» των νοσοκομείων τόσο ποινικού χαρακτήρα όσο και πειθαρχικού. Επίσης προβλέπει ελέγχους και ποινές και στις προμήθειες των νοσοκομείων που σήμερα ακόμη εν μέσω κρίσης δίνουν… θησαυρούς στα χέρια διάφορων επιτήδειων.

Ειδικότερα ο Μάκης Βορίδης ευελπιστεί με τα μέτρα που θα ληφθούν να ανακόψει την πορεία διαφόρων γιατρών που ζητούν φακελάκι για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς και ειδικά όταν αυτοί χρειάζονται χειρουργείο.

Έτσι σκοπεύει να εφαρμόσει μια λίστα καταγραφής στα εξωτερικά ιατρεία αλλά και στα σημεία όπου περνούν για εξετάσεις οι ασθενείς. Στη συγκεκριμένη λίστα θα καταγράφεται η ανάγκη των ασθενών για χειρουργείο ώστε να δημιουργείται αυτομάτως μια «επετηρίδα» εισαγωγής στο χειρουργικό τμήμα.

Έτσι όποιος θα την παρακάμπτει θα εντοπίζεται αμέσως από το σύστημα. Άγνωστο παραμένει πως θα ξεπεραστεί το επιχείρημα των διαφόρων γιατρών που θέλουν να κάνουν εισαγωγή στους δικούς τους «πελάτες» με το επιχείρημα του επείγοντος περιστατικού.

Βέβαια όσοι «φακελάκηδες» εντοπίζονται να συνεχίζουν να ζητούν μαύρο χρήμα από τους ασθενείς θα βρίσκονται μπροστά σε ποινές αυστηρές οι οποίες μάλιστα θα προωθούνται με διαδικασίες εξπρές. Εκτός αυτούς θα εξοβελίζονται από το δημόσιο σύστημα με διαδικασίες εξπρές.

Να σημειωθεί πως πολλοί γιατροί που στο παρελθόν είχαν πιαστεί στα πράσα με φακελάκι συνεχίζουν σήμερα να απασχολούνται κανονικά στο ΕΣΥ.
Αγκάθι για τα σχέδια Βορίδη η ρευστή πολιτική κατάσταση στη χώρα δεδομένου πως ο υπουργός Υγείας γνωρίζει πως παραμένει πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές ακόμη και τον Ιανουάριο. Συνεπώς πολύ…φασαρία για το τίποτε…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button