Ειδήσεις Υγείας

Όταν ο πόνος “χτυπά” σε όλο το σώμα

Η νόσος προτιμά τις γυναίκες και  τα συμπτώματα της  ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από το ένα άτομο στο άλλο και από μέρα σε μέρα.
Ένα από τα χειρότερα συμπτώματα που ταλαιπωρούν τους ασθενείς είναι η κόπωση ενώ λιγότερο συχνά παρατηρείται πονοκέφαλος, μούδιασμα ή πρήξιμο στα χέρια και στα πόδια, ευερεθιστότητα και πόνος στην κοιλιά.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η πάθηση αυτή  πολλ΄λες φορές ξεκινά χωρίς συγκεκριμένη αιτία αλλά είναι αποτέλεσμα κάποιου  φυσικού ή ψυχολογικού  τραύματος  (όπως ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ή πένθος) ή μετά από μια έντονη περίοδο στρες και άγχους..

Οι ίδιες έρευνες έχουν τεκμηριώσει ότι τα άτομα με ινομυαλγία είναι πιο ευαίσθητα στη φυσική πίεση. Αυτό σημαίνει ότι ένα σχετικά μικρό χτύπημα που για τους περισσότερους ανθρώπους δε θα προκαλούσε πόνο για κάποιον με ινομυαλγία θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επώδυνο. Επίσης οι  διαταραχές του ύπνου μπορεί επίσης να συμβάλουν στην αυξημένη ευαισθησία.
Πως θα ανακουφιστείτε

Το ήμιση του παντός είναι οι ασθενείς να ανακουφιστούν από τον πόνο λαμβάνοντα;ς την κατάλληλη  φαρμακευτική αγωγή και αλλάζοντας τον τρόπο ζωής τους.
Οι επιστήμονες της mayio clinic συνιστούν να κάνετε:
Τακτική αερόβια άσκηση,
Διαχείριση του stress
Ασκήσεις χαλάρωσης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button